'Bakan Çelik'in diyanet yorumu' yalanlandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-31-2010 (15:36)   Son Mesaj: 12-31-2010 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 733  

    12-31-2010

    'Bakan Çelik'in diyanet yorumu' yalanlandı

    'Bakan Çelik'in diyanet yorumu' yalanlandı


    Devlet Bakanı Faruk Çelik'in ''Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile Diyanet Vakfı Kadın Merkezi Başkanı Ayşe Sucu'nun görevden alınmasını 'eksen oturması' olarak nitelendirdiği'' iddialarının tamamen asılsız olduğu açıklandı.

    Bakan Çelik'in makamından yapılan açıklamada, bugün bir gazete yer alan ''Diyanet yorumu: Eksen Oturuyor'' başlıklı haberde, Devlet Bakanı Çelik'in ''Ali Bardakoğlu ve Ayşe Sucu'nun görevden alınmasını 'eksen oturması' olarak nitelendirdiği'' iddialarına yer verildiği belirtilen açıklamada, söz konusu iddianın asılsız olduğu ve Çelik'in haberde illeri sürüldüğü gibi bir açıklama yapmadığı kaydedildi.
    Açıklamada, Bakan Çelik'in röportaj esnasında verdiği demeçlere değinilerek, Çelik'in röportajda Diyanetin 31 yıl aradan sonra bir teşkilat yasasına kavuştuğunu, bu süreçte hep ikincil mevzuatla idare olunduğunu söylediği kaydedildi.

    Bakan Çelik'in, Bardakoğlu'nun çok önemli hizmetlerinin ardından kendi isteğiyle görevden affını istediğini, yerine yardımcısı Mehmet Görmez'in getirildiğini ve çok anlamlı bir devir-teslim töreni yapıldığını belirttiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

    ''Sayın Bakan, yasanın çıkmasıyla birlikte kurumda yeni bir dönemin başladığını ve idari yapılanmanın bu yasa çerçevesinde yenilendiğini söylemiştir.

    Bakan, röportajında, Türkiye'nin en önemli kurumlarının başında gelen Diyanet'in temel mevzuatına kavuşmasıyla ekseninin oturduğunu vurgulamıştır.

    Bakan Çelik, röportaj esnasında Ayşe Sucu'nun görevden alınmasının, tamamen Diyanet Vakfı Mütevelli heyetinin bir tasarrufu olduğunu dile getirmiş, başka yönlere çekilmesinin doğru olmayacağını ifade etmiştir.

    Bakan Çelik'in anlattıkları bu kadar net iken, bahse konu haberde, Sayın Bakanın genel söylemi, siyasi nezaketi ve duruşuyla da taban tabana zıt ifadelerin yer almasına anlam vermek mümkün değildir.

    Bakan Çelik"in anlattıkları bu kadar net iken, bahse konu haberde, Sayın Bakanın genel söylemi, siyasi nezaketi ve duruşuyla da taban tabana zıt ifadelerin yer almasına anlam vermek mümkün değildir. Kaldı ki, röportaj esnasında Cumhuriyet ve Habertürk muhabirleri de yer almıştır. Sayın Bakan, görüşlerini 3 gazetenin muhabirlerine ortak olarak bildirmiştir. Sayın Bakanın 3 muhabire toplu olarak söyledikleri, diğer 2 gazetede sorunsuz olarak yer alırken, Radikal Gazetesinde çok farklı bir anlamda yer almasını izah etmekte güçlük çekiyoruz. Bu anlatılanlar ışığında Sayın Bakanın söylediklerinin, aslına uygun olarak gazete yönetimi tarafından düzeltileceğini umuyoruz.''

    (HİL-ÇAL)




    'Bakan Çelik'in diyanet yorumu' yalanlandı Yorumları