Bakan Çelik, Romanlarla buluşacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-31-2010 (16:38)   Son Mesaj: 12-31-2010 (16:38)    Cevap: 0    Gösterim: 706  

    12-31-2010

    Bakan Çelik, Romanlarla buluşacak

    Bakan Çelik, Romanlarla buluşacak


    Devlet Bakanı Faruk Çelik, yeni yılın ilk haftasında Roman vatandaşlarla bir araya gelecek.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Bakan Çelik, 4 Ocak Salı günü, Roman vatandaşlarla buluşup sorunlarını dinleyecek.
    Çelik, AK Parti Genel Merkezinde gerçekleşecek görüşmede, yapılan çalışmaları da Roman vatandaşlarla paylaşacak.

    Roman vatandaşlar daha sonra AK Parti Grubu'na katılacak.

    Bakan Çelik'in önem verdiği çalışmalar doğrultusunda, Romanlara yönelik ayrımcı ifadelerin kaldırılması için yasa ve talimatnamelerde düzenleme çalışmaları yapılmıştı.

    Ayrıca, Romanların konut sorununu gidermek amacıyla TOKİ tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında şimdilik 8 bin 218 konut yapıldı. Konut sayısı talebe göre artmaya devam edecek.

    Öte yandan, 10 Aralık 2009'da Bakan Çelik'in katılımıyla gerçekleştirilen Roman Çalıştayı'nda da sorunlar dile getirilmiş, talepler sıralanmıştı. Çalıştayda konut, toplumsal ön yargılar, eğitim, işsizlik ve mesleki eğitim, sağlık, ayrımcı düzenlemeler ve kolluk kuvvetlerinin yaklaşımıyla nüfusa kayıt ve nüfus cüzdanı gibi sorunların gündeme gelmişti.

    Ayrıca, toplumsal ön yargıların bertaraf edilip, eşitlik ve kardeşlik değerlerinin pekiştirilmesi amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla, 14 Mart 2010'da 20 bin Roman İstanbul'da buluşmuştu.

    Türkiye'de bugün batı bölgeler başta olmak üzere 2 milyonun üzerinde Roman yaşadığının tahmin ediliyor.




    Bakan Çelik, Romanlarla buluşacak Yorumları