Merkel: Yeni yılda avroyu güçlendirmeliyiz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-31-2010 (14:23)   Son Mesaj: 12-31-2010 (14:23)    Cevap: 0    Gösterim: 659  

    12-31-2010

    Merkel: Yeni yılda avroyu güçlendirmeliyiz

    Merkel: Yeni yılda avroyu güçlendirmeliyiz


    Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'nın önemli bir sınav verdiğini ve avroyu güçlendirmesi gerektiğini söyledi.

    Merkel, televizyondan yayınlanacak yeni yıl mesajında, ''Avrupa, bu aylarda büyük bir sınavdan geçiyor. Avroyu güçlendirmeliyiz. Bu sadece bizim paramızla ilgili bir durum değil. Avro bir para biriminden çok daha fazla anlam ifade ediyor'' ifadelerini kullandı.
    Başbakan Merkel, ''Birleşik Avrupa, barışımızın ve özgürlüğümüzün garantörüdür. Avro bizim refahımızın temelidir. Almanya'nın Avrupa'ya ve ortak paramıza ihtiyacı bulunuyor. Hepimizin iyiliği ve dünyadaki büyük sorunların üstesinden gelebilmek için biz Almanlar, bazı zamanlarda çok zor olsa da sorumluluklarımızı üstleniriz'' dedi.

    Bu yılın Almanya için iyi bir yıl olduğunu ifade eden Merkel, Almanya'nın krizden güçlenerek çıktığını, gelecekte de güçlü olduklarını kanıtlamaları gerektiğini vurguladı.

    Almanya, 750 milyar avro tutarındaki Avro Bölgesi kurtarma paketinin büyütülmesine ve ''E-bonds'' adlı ortak tahvil önerisine karşı çıkarak sert bir tutum aldığı gerekçesiyle eleştirilerle karşılaştı. Bazı yorumcular, Almanya'nın Avro Bölgesi'nin müsrif üyeleri yüzünden kurtarma konusundaki sabrını kaybedebileceği, bunun Avro Bölgesi'nin parçalanmasına yol açacağını savunuyorlar.

    Almanya Merkez Bankasının (Bundesbank) verilerine göre Almanlar, herhangi bir maliyeti olmadan Bundesbank'ın ülkedeki 47 şubesinde değiştirme şansı olmasına rağmen, 6,9 milyar avro değerinde eski kağıt para ve madeni parayı ellerinde tutmaya devam ediyorlar.

    ZDF televizyonunda 17 Aralık'ta yayınlanan bir kamuoyu yoklaması, Almanların sadece üçte birinin borçlu Avro Bölgesi ülkelerine finansal destek verilmesinden yana olduklarını ortaya koydu.




    Merkel: Yeni yılda avroyu güçlendirmeliyiz Yorumları