Liselilerden Soysal'a: Üzerimizden pirm yapma   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-31-2010 (11:34)   Son Mesaj: 12-31-2010 (11:34)    Cevap: 0    Gösterim: 738  

    12-31-2010

    Liselilerden Soysal'a: Üzerimizden pirm yapma

    Liselilerden Soysal'a: Üzerimizden pirm yapma


    Simit fiyatlarını yüksek buldukları için kantin boykotu başlatan lise öğrencilerine destek için okula giden CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, ummadığı bir tepkiyle karşılaştı.

    Uğur Özyürek'in haberi

    Soysal'ı kendileri üzerinden prim yapmakla suçlayan liseliler, seçim malzemesi olmak istemediklerini dile getirdi.
    CHP'li Çetin Soysal, dün kantin boykotunun yaşandığı Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Lisesi'ne geldi. CHP İl Genel Meclisi üyeleri ile okula gelen Soysal, öğrencilere simitle birlikte, içerisinde Kurtuluş Savaşı yılları gazetelerine ait sayfaların bulunduğu bir kitap dağıttı. Ardından idarecilerle görüşmek üzere okula giren Soysal'a öğrencilerden tepki geldi. Liseliler olarak reklam malzemesi olmak istemediklerini ifade eden öğrencilerden Özde Çelikbilek, "Seçim zamanları yaklaşırken oy malzemesi olmak istemiyoruz." diye seslendi. Ceren Karlıdağ adlı öğrenci, "Herkesin amacı ortada, kimse bize 'Kantin fiyatlarının neden düşürülmesini istiyorsunuz?' diye sormuyor. Saçma sapan soru sorarak amacımızdan şaşırtmaya çalışıyorlar." derken Çağla Ural, kendileri üzerinden prim yapılmaya çalışıldığını tekrarladı. Ural, "Bunları bizim üzerimizde reklam yapmak için kullanamazlar." tepkisini gösterdi.

    Soysal ise çıkışta yaptığı değerlendirmede, öğrencilerin tepkisini doğal buldu. İnsan Hakları Komisyonu üyesi olduğunu, Türkiye'nin neresinde sorun varsa oraya gittiğini kaydeden Soysal, "Tekel işçilerinin direnişinde oradaydım. Tuzla tersanelerinin oradaydım. Bu, reklam amacı olarak kullanılması mümkün olmayan bir şey. Orantısız güç kullanımına karşı emniyetin gözaltına alma olayı var. Biz bunları görmemezlikten gelemeyiz." savunmasını yaptı. Bu arada öğrencilerin boykotu sonuç verdi ve zamlar geri alındı.

    Zaman




    Liselilerden Soysal'a: Üzerimizden pirm yapma Yorumları