Lokman Ayva'nın çıkışı işçiye örnek oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-31-2010 (11:22)   Son Mesaj: 12-31-2010 (11:22)    Cevap: 0    Gösterim: 942  

    12-31-2010

    Lokman Ayva'nın çıkışı işçiye örnek oldu

    Lokman Ayva'nın çıkışı işçiye örnek oldu


    AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'nın, özürlü istihdamıyla ilgili Torba Yasa Tasarısı'nda yer alan düzenlemeye ilişkin çıkışı işçi kesimine örnek oldu.

    Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Torba Yasa Tasarısı ile getirilen düzenlemelerin başında, ''Mahalli idarelerin ihtiyaç fazlası işçilerine ilişkin hükümler'' başlıklı 109. maddenin bulunduğunu söyledi.
    Düzenleme için belediyelerde ve il özel idarelerinde ihtiyaç fazlası işçi bulunduğu varsayımından hareket edildiğini dile getiren Atalay, buna göre, belediyelerce bildirilecek norm kadro fazlası işçilerle, norm kadro dahilinde ihtiyaç fazlası kabul edilenlerin Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatlarına gönderilmesinin planlandığını ifade etti.

    Torba Yasa Tasarısı hazırlanırken, konunun sosyal tarafları olan işçi ve işveren konfederasyonlarının, sendikaların görüş ve önerileri alınmadığını vurgulayan Atalay, tasarının adeta sendikalardan kaçırılarak TBMM'ye sevk edildiğini savundu.

    Belediye hizmetleri ve kamu istihdamının daraltılmak istendiğini, böylece taşeronlaşma yaygınlaştırılmaya çalışıldığını öne süren Atalay, şöyle konuştu:

    ''79 ilin il özel idaresinde hizmet alımı yapılıyor. Bu durumda bu iş yerlerinde nasıl işçi fazla denebiliyor, bunu anlamakta güçlük çekiyoruz.

    Bu tasarı yasalaştığı takdirde belediyelerde ve il özel idarelerinde çalışanlarının iradeleri dışında bazı kamu kuruluşlarının taşra teşkilatlarına gönderilmesiyle belediye hizmetleri alt işverenlere, taşeronlara teslim edilecek. Böylece sendikasız, toplu sözleşmesiz, asgari ücretli, emeği sömürülen yeni bir çalışan kitlesi daha da yaygınlaşacaktır.''

    -''ŞİDDETLE KARŞIYIZ''-

    Türkiye'de 850 bin taşeron işçisi bulunduğuna dikkati çeken Atalay, bu taşeron işçilerin kadrolu işçilerin sahip oldukları hiçbir haktan yararlanamadıklarını vurguladı.

    Türk-İş Genel Mali Sekreteri Atalay, şunları kaydetti:

    ''Tasarıdaki düzenlemeyle yeni bir grup taşeron işçisi yaratılmak isteniyor. Türk-İş olarak bu tasarıya şiddetle karşıyız. İşçilerin ve sendikaların başına 'torba' geçirilmesini istemiyoruz.

    Biz özürlülerle ilgili düzenlemenin bu tasarıdan çıkarılmasından son derece memnuniyet duyduk. Özürlü kardeşlerimizin haklarının sonuna kadar savunucusuyuz. Milletvekili Sayın Lokman Ayva'nın haklı mücadelesinin yanındayız. Ancak bu ülkede işçilerin ve sendikaların da özürlülerin sözcüsü olan Sayın Ayva kadar hakları ve söyleyecek sözleri mutlaka vardır. Hükümet yetkilileri işçilerin ve sendikaların da sözlerini ciddiye almalı, gereken düzenlemeleri ona göre yapmalıdır.''




    Lokman Ayva'nın çıkışı işçiye örnek oldu Yorumları