Kaçakçılık zanlısı vekil ve Uygun'un eşi adliyede   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-31-2010 (11:06)   Son Mesaj: 12-31-2010 (11:06)    Cevap: 0    Gösterim: 616  

    12-31-2010

    Kaçakçılık zanlısı vekil ve Uygun'un eşi adliyede

    Kaçakçılık zanlısı vekil ve Uygun'un eşi adliyede


    Bursa'da, jandarma ekipleri tarafından tarihi eser kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen eski milletvekili ile ünlü bir teknik direktörün ayrı yaşadığı eşinin de aralarında bulunduğu 21 zanlı adliyeye sevkedildi.

    Zanlılar, 'Kültür ve tabiat varlıklarını yıkmak, bozmak, zarara uğratmak, tarihi eser kaçakçılığı ve izinsiz kazı yapmak'la suçlanıyor. Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 4 ay süren hazırlığın ardından Mudanya, İznik, Gemlik, Orhangazi ve Yıldırım ilçeleri ile İstanbul ve Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki bazı adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi.
    Gözaltına alınan organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen E.T.'nin yanı sıra, 21. dönem DSP Milletvekili Hayati Korkmaz ve Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un ayrı yaşadığı eşi Gamze Uygun'un da aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. E.T., Gamze Uygun, 21. dönem milletvekili Hayati Korkmaz, İ.Ö., A.A., A.S.A., H.F., M.A., O.Ö., S.A., E.K., İ.T., Y.K., V.M., M.K., E.Y., Ö.Ö., İ.B., İ.Ç., N.M. ve U.B., sorgulamalarının tamamlanmasıyla bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Zanlılardan eski milletvekili Hayati Korkmaz, adliye girişinde gazetecilerin sorularını cevapsız bırakırken, Gamze Uygun, basın toplantısı yapacağını söyledi.

    Güvenlik güçlerinin, zanlıların ev ve iş yerlerinde yaptığı aramalarda 77 adet sikke, ruhsatsız av tüfeği, 4 adet define arama dedektörü, 145 adet tabanca fişeği, 171 adet 9 mm çapında dolu tabanca fişeği, figürlü taş, bakır bileklik, kolye, bakır zincir, çömlek, mercek, insan figürlü toprak heykel, 11 adet kazı bölgelerini gösteren elle çizilmiş kroki ele geçirilmişti.




    Kaçakçılık zanlısı vekil ve Uygun'un eşi adliyede Yorumları