Yeni yılda hava nasıl olacak? HARİTALI   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-31-2010 (10:54)   Son Mesaj: 12-31-2010 (10:54)    Cevap: 0    Gösterim: 632  

    12-31-2010

    Yeni yılda hava nasıl olacak? HARİTALI

    Yeni yılda hava nasıl olacak? HARİTALI


    Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerinde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Bazı yerlerde kuvvetli yağış ve dondurucu soğuk bekleniyor. Bölgelerimizde bazı illerde hava durumu şöyle:

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde beklenen yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görülecek.
    Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

    -KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

    Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

    Sabah ve Gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

    İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu 9

    ANKARA: Çok bulutlu, hafif aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, akşam saatlerinden sonra parçalı bulutlu gececek. Gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor 5

    İZMİR: Az bulutlu ve açık 11

    ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, Alanya çevreleri sağanak yağışlı gececek 15

    SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek 8

    ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Buzlanma ve don olayı görülecek 2

    DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor 5.

    BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

    -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

    MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    EGE: Az bulutlu ve açık iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Hatay, K.Maraş, Alanya ve Anamur çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

    İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Ankara ve Karaman çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, yer yer kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Malatya çevreleri yağmurlu geçecek. Yağışların, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.




    Yeni yılda hava nasıl olacak? HARİTALI Yorumları