Vardan: Türkiye çok önemli bir eşikte   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-31-2010 (10:19)   Son Mesaj: 12-31-2010 (10:19)    Cevap: 0    Gösterim: 662  

    12-31-2010

    Vardan: Türkiye çok önemli bir eşikte

    Vardan: Türkiye çok önemli bir eşikte


    Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye'nin çok önemli bir eşikte durduğunu belirtti. Vardan, ya bu eşiğin atlatılacağını ya da çıkılan yokuştan geri geri gidileceğini söyledi.

    MÜSİAD Konya Şubesi'nin İstanbul Sanayi Odası tarafından seçilen Türkiye'nin en büyük 1000 firması arasında yer alan Konyalı firmalar için düzenlenen ödül törenine katıldı. Törene Vardan'ın yanı sıra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, Kerim Özkul, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Arslan Korkmaz ile MÜSİAD Konya Şubesi üyesi iş adamları katıldı.
    Törende iş adamlarına seslenen Ömer Cihad Vardan, Türkiye'nin çok önemli bir eşikte durduğunu belirterek, "Ya bu eşiği hep birlikte aşıp yolumuza daha hızlı bir şekilde devam edeceğiz, ya da aşamayıp tırmandığımız yokuştan geri geri gideceğiz. Bunun olmasını kimse istemez. Bu nedenle bizlerin mutlaka ileri teknolojiye ve Ar-Ge'ye önem vermemiz gerek. Yüksek katma değerli üretim yapma kapasitesine sahip olmamız lazım.

    Bu yıl gerçekten ekonomik büyüme olarak çok önemli mesafe aldık. Yılın son çeyreğini de hesaplarsak bu yıl ki büyüme oranının yüzde 7'nin üzerinde olacağına inanıyoruz. Bu büyümeyle Avrupa'da çok önemli bir yere geliyoruz. Bazıları bu büyüme rakamlarının istihdama katkı sağlamadığını söylüyorlar. Geçen sene Şubat ayına baktığımızda işsizlik rakamlarının yüzde 16.1 olduğunu görüyoruz. İstihdam rakamları ise 21 milyonlara kadar düşmüştü. Bu yıl ise işsizlik rakamlarında yüzde 11.3 lerden bahsediyoruz. İstihdam rakamları olarak ta 23 milyonların üzerine çıkmış durumdayız" dedi.

    BÜTÇE AÇIĞIMIZ KAPANIYOR

    Geçen yıl bütçe açığının hükümetin genişletici politikaları nedeniyle büyüdüğünü dile getiren Ömer Cihad Vardan, "Bütçe açığının Gayri Safi Milli Hasıla'ya oranı yüzde 1.8'lere kadar düşmüştü. Ancak bu politikalar nedeniyle yüzde 5.5'lara kadar çıkmış ve bu da bizi endişelendirmişti. Ancak alınan tedbirler ve mali disiplin sayesinde bu rakam tekrar eski seviyelerine inmiş durumda. Bu da bizim için sevindirici bir unsur. Ancak 2011 yılında Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika'ya endeksli olarak dış ticaretimizin iyi ya da kötü olacağını göreceğiz" şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından Türkiye'nin ilk 1000 firması arasına giren Konyalı firmaların temsilcilerine plaketleri verildi.




    Vardan: Türkiye çok önemli bir eşikte Yorumları