Fildişi Kıyısı'nda Uattara'ya saldırı paniği   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-30-2010 (23:58)   Son Mesaj: 12-30-2010 (23:58)    Cevap: 0    Gösterim: 730  

    12-30-2010

    Fildişi Kıyısı'nda Uattara'ya saldırı paniği

    Fildişi Kıyısı'nda Uattara'ya saldırı paniği


    BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Fildişi Kıyısı'nda cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan ancak görevini devralamayan Alassane Uattara'ya saldırı hazırlığının bulunduğunu, durumun oldukça kaygı verici olduğunu söyledi.

    Moon, yaptığı yazılı açıklamada, yapılacak bir saldırıda, BM güçlerinin gereken karşılığı vereceğini belirtti.
    BM'nin de yasal cumhurbaşkanı olarak tanıdığı Uattara'nın, başkent Abidjan'da üslendiği Golf Otel'e 1 Ocaktan itibaren saldırı düzenlenme planı bulunduğu bildirildi. Moon açıklamasında, Ble Goude tarafından, Genç Yurtseverler adlı bir gruba, otele saldırı başlatmaları çağrısında bulunulmasının derin kaygı yarattığını, ülkede gerilimin giderek tırmandığını belirtti.

    Moon'un açıklamasında, Fildişi Kıyısı'nda bulunan BM güçlerinin (UNOCI), ''kendi personellerini, hükümet yetkililerini ve bu otelde bulunan sivilleri korumak için gereken her tür önlemi almaya yetkili olduklarını'' kaydetti.

    Seçimi kaybeden ancak sonucu kabul etmeyen Cumhurbaşkanı Laurent Gbagbo, görevini devretmeyi reddetmişti. Batı Afrika Birliği ECOWAS liderleri de Gbagbo'ya, çekilmesi ya da kendisine karşı güç kullanılmasına razı olması gerektiğini bildirdi.




    Fildişi Kıyısı'nda Uattara'ya saldırı paniği Yorumları