Ahmet Altan'ı yılın adamı seçtiler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-30-2010 (21:18)   Son Mesaj: 12-30-2010 (21:18)    Cevap: 0    Gösterim: 1024  

    12-30-2010

    Ahmet Altan'ı yılın adamı seçtiler

    Ahmet Altan'ı yılın adamı seçtiler


    Geçen yıl Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu yılın adamı seçen Today's Zaman editörleri, bu yıl ise Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan' 'yılın adamı' seçtiler.

    Today's Zaman editörleri, geçtiğimiz yıl Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu 'yılın adamı' seçmişti.
    'Yılın adamı' sıralamasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu isimler finale kaldı. Yılın adamı, editörlerin bu listeden yaptığı demokratik oylamayla belirlendi.

    Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, niçin Ahmet Altan'ı seçtikleri yönündeki soruya şu cevabı verdi: "Türkiye gibi ülkelerde insanların topluma yaptığı katkı çoğunlukla hayatta iken pek takdir edilmiyor. Biz istedik ki son yıllarda sivilleşme, demokratikleşme ve özgürleşmeye büyük destek veren ve bu yönde büyük cesaret gösteren Taraf gazetesi kurucusu ve Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'ı ülkesinden bir yayın kuruluşu olarak takdir edelim."

    Ahmet Altan'ın akılda en çok kalan köşe yazısının Taraf'ta yayınlanan 'Dinleyin Orgeneral Başbuğ' başlıklı yazı olduğunu belirten Today's Zaman editörleri, "Altan'ın boyun eğmeyen yazı stili, Türk basını için alışılmışın dışında. Askerleri eleştirmesi ile dikkat çeken Altan, AK Parti iktidarını da eleştirmekten geri durmadı. Dağlıca ve Aktütün'de askerlerin şehit olmasından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı orduyu hesaba çekememekle suçlayan Taraf, 'Paşasının başbakanı' şeklinde manşet atmıştı." yorumunu yaptı.

    Fikirleri nedeniyle hakkında defalarca dava açılan ve hapis yatan yazar Çetin Altan'ın oğlu Ahmet Altan, 20 yıldır medya sektöründe farklı pozisyonlarda çalıştı. 2008'de Ermeni olaylarıyla ilgili yazısından ötürü 301. maddeden yargılandı. 1995 yılında ise Atakürt başlıklı yazısı nedeniyle işinden atıldı ve 1,5 yıl hapis cezası çaptırıldı. Cezası mahkeme tarafından ertelendi. Taraf'taki yazılarından ötürü de Altan hakkında toplamda 100 yıl hapis talebiyle birçok dava açıldı.




    Ahmet Altan'ı yılın adamı seçtiler Yorumları