Şeyh Maktum'un sarayına Türk imzası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-30-2010 (20:19)   Son Mesaj: 12-30-2010 (20:19)    Cevap: 0    Gösterim: 691  

    12-30-2010

    Şeyh Maktum'un sarayına Türk imzası

    Şeyh Maktum'un sarayına Türk imzası


    Dubai Emiri Şeyh Maktum'a ait Zabeel İnvestments'ın yatırımı olan lüks otel Zabeel Saray'ın elektrik, elektronik ve otomasyon işlerinin tümü Türk Firması AE Arma-Elektropanç AŞ tarafından yapıldı.

    Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarına yayılmış projelerde görev alan firma, Zabeel Saray'da teknik müteahhitlik kapsamında pek çok elektronik ve elektroteknik sistemi projelendirip, tutarı 20 milyon ABD Dolarını aşan işi yatırımcıya teslim etti.
    2006-2010 yılları arasında 100 milyon ABD Doları tutarında projeyi başarıyla hayata geçiren AE Arma-Elektropanç, halen sözleşme bedeli 250 milyon ABD Dolarını aşan MEP (Mechanical, Electrical, Plumbing) işlerini Birleşik Arap Emirlikleri'nde sürdürüyor.

    Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kızılhan, "Üç kıtada ve dünya çapında çok önemli projeleri gerçekleştirdik. Bu projelere bir yenisini daha ekleyerek, bölgesel marka imajımızı küresel yapma yolunda, önemli bir adım daha attık. Dubai için çok prestijli olan bu proje, aynı zamanda Osmanlı Sarayları'ndan esinlenerek yapıldı. Böyle bir projeyi; sorunsuz, istenilen kalitede ve sürede teslim etmenin haklı gururunu ve kalitemizi bir kez daha ispatlamanın onurunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

    Zabeel Saray henüz açılmadan, dünyaca ünlü sinema sanatçısı Tom Cruise'a ev sahipliği yaptı. Bir bölümü Dubai'de geçen Görevimiz Tehlike serisinin 4. filminin kimi sahneleri otelde çekilirken, Cruise Dubai'de kaldığı süre içerisinde Zabeel Saray'da ağırlandı.




    Şeyh Maktum'un sarayına Türk imzası Yorumları