Alman şirketlerini tehdit eden tehlike   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-30-2010 (18:23)   Son Mesaj: 12-30-2010 (18:23)    Cevap: 0    Gösterim: 738  

    12-30-2010

    Alman şirketlerini tehdit eden tehlike

    Alman şirketlerini tehdit eden tehlike


    Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın (DİHK) yaptığı ve yaklaşık 20 bin şirketin katıldığı bir araştırma şirketlerin en büyük korkusunu ortaya koydu.

    Alman şirketler, ülkedeki olumsuz demografik gelişmeler çerçevesinde yaşlı çalışanların sayısının gittikçe artmasından endişe duyuyor.
    Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın (DİHK) yaptığı ve yaklaşık 20 bin şirketin katıldığı bir araştırma, şirketlerin ülkede gittikçe yaşlanan nüfustan dolayı genç eleman sıkıntısı çektiği ve bu nedenle yaşlı çalışanların sayısının gittikçe artmasından endişe ettiğini ortaya koydu.

    Araştırmada, şirketlerin dörtte üçünün, 200'ün üzerinde çalışanı olan şirketlerin de yüzde 90'ının, Almanya'daki demografik gelişmeden dolayı ekonomide ciddi sıkıntılar yaşanabileceğinden endişe duyduğu belirtildi.

    Her 4 şirketten birinin 2011 yılında kalifiye işgücü eksikliğini en büyük risk olarak gördüğü ifade edilen araştırmada, her üç şirketten birinin de, özellikle endüstri ve inşaat sektöründeki şirketlerin, çalışanlarının gittikçe daha fazla yaşlı insanlardan oluşmasını bir sorun olarak gördüğü kaydedildi.

    Bu endişelerin haklı sebeplere dayandığı, günümüzde 30 yaşın altındaki çalışanların oranının yüzde 20, 50 ile 65 yaş arasındaki çalışanların oranının ise yüzde 31 olduğu belirtilen araştırmada, gelecek 10 yılda 30 yaşın altındaki çalışanların oranının yüzde 18'e düşeceğine, 50 ile 65 yaş arasındaki çalışanların oranının ise yüzde 40'a yükseleceğine dikkat çekildi.

    DIHK Başkanı Hans Heinrich Driftmann, Almanya'daki demografik değişimin şirketler için en büyük sorunu teşkil edeceğini belirterek, genç eleman sıkıntısı çekildiği için şirketlerin gelecekte yaşlıların potansiyelinden daha fazla faydalanması gerektiğini ifade etti.




    Alman şirketlerini tehdit eden tehlike Yorumları