İsrail, TRT kamerasına el koydu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-30-2010 (19:14)   Son Mesaj: 12-30-2010 (19:14)    Cevap: 0    Gösterim: 628  

    12-30-2010

    İsrail, TRT kamerasına el koydu

    İsrail, TRT kamerasına el koydu


    İsrail'de iş yapan Yılmazlar Group İnşaat adlı Türk firmasının davetlisi olarak bu ülkeye giden TRT Haber ekibi, hoş olmayan bir muamele ile karşılaştı. Saatlerce aranan ekibin kamerasına el kondu.

    Üç günlük ziyaretin ardından ülkeyi terk etmeye hazırlanan basın mensupları saatlerce aramadan geçirildi. İşkenceye dönen aramaların ardından habercilerin uçağa binmelerine izin verildi.
    Bu arada TRT Haber ekibi bugüne dek benzerine pek rastlanılmayan bir uygulamayla karşı karşıya kaldı. İsrailli güvenlik görevlileri ekibin kamerasına el koymak istedi. Muhabir Ayşen Yılmaz ve kameraman Fatih Aslan duruma tepki gösterdi.

    Buna karşın İsrailli yetkililer ısrarlı tavırlarını sürdürerek bir tutanakla kameraya geçici bir süreliğine el koyduklarını bildirdiler.

    TRT ekibi kamerasız bir şekilde Türkiye"ye geri dönemeyeceklerini belirtince "dilediğiniz kadar burada kalabilirsiniz ama bu işlemin ne kadar süreceği belli olmaz" cevabını aldılar.

    Bu tavır karşısında haberciler Ankara Merkez"deki yöneticilere de danışarak ellerindeki tutanakla birlikte Türkiye"ye dönmek durumunda kaldı.

    TRT yönetiminin yaşanan süreçten çok rahatsız olduğu, kurumda sürecin basın özgürlüğü ve misafirperverlikle asla bağdaştırılamayacağının dile getirildiği öğrenildi. TRT ayrıca konuyla ilgili olarak İsrail Büyükelçiliği nezdinde girişim başlattı.




    İsrail, TRT kamerasına el koydu Yorumları