'Edelman beni Yeni Şafak'tan attırdı'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-28-2010 (14:14)   Son Mesaj: 12-28-2010 (14:14)    Cevap: 0    Gösterim: 605  

    12-28-2010

    'Edelman beni Yeni Şafak'tan attırdı'

    'Edelman beni Yeni Şafak'tan attırdı'


    Akşam yazarı Hüsnü Mahalli, Yeni Şafak'tan ayrılış nedeninin Eric Edalman olduğunu yazdı. İşte Mahalli'nin o iddiaları:

    Eski ABD Büyükelçisi Eric Edalman'ın gazetelere müdahale ettiği yönünde ortaya atılan iddialara bir yenisi eklendi. Akşam yazarı Hüsmü Hahalli 'Net gazete' başlıklı köşe yazısında Büyükelçi Edelman'ın kendisini Yeni Şafak'tan attırdığını iddia etti.
    İşte Hüsnü Mahalli'nin Akşam'daki yazısından bir bölüm: "... Yeni Şafak'ta yazdığım dönemlerde yakın dostum olan Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sadıkoğlu zaman zaman yazılarıma müdahalede bulunmuş ve ABD ve İsrail ile ilgili yazılarıma itiraz etmiş hatta bu yazılardan bazılarını sansürlemişti. Gazetede bazı arkadaşlar da 'ABD ve İsrail karşıtı yazılarımın çok sert olduğu' uyarısında bulunmuş ve bu yazıların yumuşatılmasını istemişti. Bense 'ABD Irak'ta; İsrail de Filistin'de insanları öldürürken yumuşak öldürsün ben de yazılarımı yumuşatayım ' türünden yanıtlar vermiştim.

    Nitekim ABD'nin Ankara Büyükelçisi namı değer Edelman, 'Sezer Şam'a gitmemeli'' türünden tehditkar bir açıklama yapınca ben de 16 Mart 2005'te kendi köşemde ''Edelman sömürge valisi mi?'' başlıklı bir yazı yazmıştım. Gazeteye sık sık geldiği, adamlarını gönderdiği ve gazetede bazı arkadaşlarla sıkı fıkı dostluk ilişkileri içinde olduğunu bildiğimiz Edelman bu yazıya dayanamayıp farklı kanalları da kullanarak gücünü kanıtladı ve yaklaşık 10 gün sona beni gazeteden attırdı. Peki ne oldu?

    5 yıl sonra Edelman'ın değil benim haklı ve doğru olduğum kanıtlandı..."

    Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN




    'Edelman beni Yeni Şafak'tan attırdı' Yorumları