Demirtaş'tan Erdoğan'a şirk suçlaması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (16:36)   Son Mesaj: 12-27-2010 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 709  

    12-27-2010

    Demirtaş'tan Erdoğan'a şirk suçlaması

    Demirtaş'tan Erdoğan'a şirk suçlaması


    Başbakan Erdoğan'ın dün Meclis'te 'demokratik Özerklik' konusunda yaptığı sert açıklamalara Diyarbakır'da bulunan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan sert yanıt geldi. Demirtaş, Erdoğan'ı Allah'a şirk koşmakla suçladı.

    Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mecliste Demokratik özerklik ile ilgili yaptığı sert konuşmalara BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan da aynı şekilde sert yanıt geldi.
    Siyaset Akademisi kursuna katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Başbakan Erdoğan'ın psikolojisinin travmatik bir durumda olduğunu ileri sürerek, "Başbakan'ın dünkü genel kuruldaki havası ve psikolojisi gerçektende travmatik bir durum. Ben Türkiye siyaseti adına üzüldüm. Bir ülkenin Başbakanı bu ruh haline ve psikolojiye girebiliyorsa ve demokrasicilik adı altında milliyetçiliği ve ırkçılığı bu kadar rahat bir şekilde dışa vurabiliyorsa, Türkiye'de demokrasi kültürünün gelişmesi için daha çok var demektir" dedi.

    Demirtaş, bir dönemler kendilerine sopa vuranların parmak izi bıraktıklarını ama şimdi ise AK Parti döneminde eldiven taktıklarını belirterek "Başbakan bu ülkede tek dil ve tek millet vardır ve bu böyle olacaktır diyor. Ben şunu hatırlatmak istiyorum 1925'te Şeyh Sait'i asanlarda, 1938'de Dersim'i bombalayanlar da, 12 Eylül'de Kürtleri işkence tezgahlarından geçirenlerde, Diyarbakır Ceza evinde işkence yapan Esak Oktay Yıldıran da ve Belediye Başkanlarımıza kelepçe vurup sıraya dizenler de aynı şeyi söylediler, tek dil olacak tek millet olacak. Dolayısı ile AKP bu zihniyetlerin devamını getiriyor. Eğer kafamıza sopa vuran el eldiven takıp kendini gizleye bileceğini düşünüyorsa bu bir yanılgıdır. Eskiden kafamıza sopa vurulurken parmak izi bırakırlardı şimdi AKP döneminde eldiven takıp sopayı tuttukları için iz bırakmamaya çalışıyorlar. Herkes buna inana bilir, Başbakan herkesi kandıra bilir ama işkence tezgaharından geçirilmiş Kürt halkına bunları yutturamaz" dedi.

    "BAŞBAKAN ALLAH'A ŞİRK KOŞUYOR"

    Başbakan recep Tayyip Erdoğan'ın tek devlet tek millet deyimine sert bir dil ile yanıtlayan Demirtaş; "Başbakan Allaha Şirk koşuyor, ne diyor. Ben hepinizi tekleştireceğim diyor. Benim milletim tektir dili tektir diyor. Allah diyor ki "ben sizleri farklı farklı yarattım" senin haddine midir bunarı tekleştirmek. Bu ne biçim bir Müslümanlık anlayışıdır. Hangi kitapta yazıyor, neyi tekleştireceksin. İnsanlar dili ile kültürü ile kimliği ile doğarlar. Bunu tekleştireceğim deyip ırkçılık, milliyetçilik dalgası yaratarak eğer kurtları sindireceklerini sanıyorsa, ben BDP Genel Başkanı olarak şunu söylemek istiyorum, Kürtler sinmeyecektir. Ama Türkiye'de kardeşlik hukukunu bozmamak içinde elinden gelen gayreti gösterecektir Kürtler. Çünkü bu ülkede eşitçe ve özgürce yaşamak istiyor" diye konuştu.

    "AK PARTİ GÜNEŞİN DOĞMASINI, YAĞMURUN YAĞMASINI, RÜZGARIN ESMESİNİ ENGELLEYEBİLİYORSA BU DEĞİŞİMİ DURDURABİLİR"

    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, değişim sürecinin başladığını ve bunu değiştiremeyeceklerini belirterek "Başbakan şunu bilmelidir ki böyle tehdit ederek, hakaret ederek bu değişimi durduramazsınız, eğer AK Partinin gücü güneşin doğmasını durdura biliyorsa, Yağmurun yağmasını engelleye biliyorsa, Rüzgarın esmesini engelleye biliyorsa bu değişimi de durdura bilir. Yoksa değişim başlamıştır, asimilasyona dur deme vakti gelmiştir. Bunu kabul etmeyen hepinizi aynı ırk ve aynı dil etrafında toplayacağım asimile edeceğim diyen bir anlayışı artık hiç kimse kabul etmez. Bizim yaptığım ırkçılık ve etnik kimlikçilik değil var olan yasaklanmış bir dili savunmaktır sahip çıkmaktır bu onurlu bir duruştur. Buna karşı ırkçılığı savunmaktır sorgulanması gereken. Ama ille de bize bedel ödeteceklerse şunu da bilmeliler ki kellemizi de kesseler başsız vücudumuz ayakta dim dik duracaktır. Biz demokrasiye, barışa ve kardeşliğe inanıyoruz. Hiç kimse şu kaygıyı tereddütü taşımamalıdır. Bizim yapmaya çalıştığımız çözüm projeleri Türkiye bölünmesin diye oluşturmaya çalıştığımız çözüm projeleridir. Ama devlet illaki ben Kürtleri illaki hakaret edip ben devletten uzaklaştıracağım diyiyorsa çıksın açık açık söylesin" dedi.

    "BAŞBAKAN'IN YAPTIĞI BÖLÜCÜLÜĞÜ DERİNLEŞTİRMEKTİR"

    Demirtaş başbakan'ın şuanda yaptığının bölücülüğü derinleştirmek olduğunu belirterek "Başbakan'ın şuanda yaptıkları bölücülüğü derinleştirmektir. Başbakanı en çok alkışlayan destekleyen Milliyetçilerdir. Başbakan'ın en çok sözü Türk Milleytçilerinde yankı bulmuştur. Hayırlı uğurlu olsun ittifakları anlaşılıyorki Başbakan seçime doğru giderken Türk milliyetçiliği ile el ele seçime gitmek istiyor, hayırlı uğurlu olsun ona seçimi ama biz bildiğimiz inandığımız demokrasi ve özgürlük yolunda ilerlemeye devam ediyoruz" diye konuştu.




    Demirtaş'tan Erdoğan'a şirk suçlaması Yorumları