Kazan: 28 Şubat komutanları yargılansın   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (17:37)   Son Mesaj: 12-27-2010 (17:37)    Cevap: 0    Gösterim: 543  

    12-27-2010

    Kazan: 28 Şubat komutanları yargılansın

    Kazan: 28 Şubat komutanları yargılansın


    SP Genel Başkan Yardımcısı, eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, Ergenekon davasının çok eksik tarafının olduğunu belirterek, esas 28 Şubat komutanlarına dava açılması gerektiğini söyledi.

    Kazan, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Ergenekon soruşturmasına "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" diyerek destek verdi.
    Önemli bir şey olmadığı takdirde davaların açılamayacağına işaret eden Kazan, "Dava açılmış ve davalar görülüyor. Ateş olmayan yerden duman tütmez. Dava kolay kolay açılmaz; mutlaka önemli bir şeyler var ki bu kadar önemli kişiler hakkında bu davalar açıldı. Önce delilleri toparlayacaksın sonra davayı açacaksın. Eğer toplanan delillerle açılan davada bir ilerleme yaşayamazsınız bu kez davayı açanlar sıkıntılı anlar yaşarlar" dedi.

    Davanın açılmasının önemli olduğunu fakat eksik taraflarının da bulunduğunu dile getiren Kazan, "Ergenekon davasında Çevik Bir, Osman Özbek'in isimlerinin yer almamasından dolayı davayı eksik olarak görüyoruz. Bu komutanlar hakkında bu davayı atçılar da; 28 Şubat sürecindeki komutanlar hakkında neden dava açılmıyor? Nerede Çevik Bir? Çevik Bir 28 Şubat'ın meşhur komutanı. Nerede Osman Özbek? Jandarma Komutanı vardı. Erbakan Hocaya hakaret etmişti; nerede onlar? Nerede yargıya baskı yapan Genelkurmay brifinglerini düzenleyen Fevzi Paşalar? Neredeler? Yoklar. O zaman esas sorulması gereken yakın tarihin en önemli olayını sorumlusunu sormuyorsunuz. Siz kalkıyorsunuz Kenan Evren hakkında geçici Anayasa kanunuyla uğraşıyorsunuz. O zaten zaman aşımına uğramıştır; bu açık belli, ceza zaman aşımı da geçmiş, o zaman yapacak bir şey yok. Zaten bu güne kadar da ihbar mektuplarından başka bir şey olmadı ve o mektubundan da bir şey çıkmadı. Onun için Ergenekon davasının bizim açımızdan çok büyük eksik tarafları var" diye konuştu.




    Kazan: 28 Şubat komutanları yargılansın Yorumları