Meryem Ana Kilisesi'nde Noel ayini   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-25-2010 (14:56)   Son Mesaj: 12-25-2010 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 901  

    12-25-2010

    Meryem Ana Kilisesi'nde Noel ayini

    Meryem Ana Kilisesi'nde Noel ayini


    Diyarbakır Meryem Ana Kilisesi'nde Noel dolayısıyla ayin yapıldı.

    Meryem Ana Kilisesi Rahibi Yusuf Akbulut'un yönettiği ayinde, çeşitli ülkelerde bulunan 32 metropolit tarafından hazırlanan, 40 özel karışımından oluşan ve Şam'dan getirilen koku, gümüş tütsülükler içinde yakılarak, katılanlar kutsandı.
    Kız ve erkeklerden oluşan koro, Süryanice ve Arapça ilahiler okudu. Şaraba banılmış ekmek ikram edilen cemaatin mum yakarak, dilek tuttukları gözlendi. Kilisedeki ayine BDP'li Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş da katıldı.

    Ayinden sonra Demirbaş ve Din Adamları ve Yardımlaşma Derneği üyesi bazı imamlar, kilisedeki Hristiyan vatandaşların bayramını kutladı.

    Meryem Ana Kilisesi Rahibi Yusuf Akbulut, ayinden sonra yaptığı açıklamada, Abdullah Demirbaş ve din adamlarını bayramlarında yanlarında görmenin kendileri için çok büyük mutluluk olduğunu söyledi.

    Akbulut, şöyle dedi:

    ''Tek kelimeyle farklılık çok güzel bir şey. Bir bahçeyi düşünün; bütün çiçekler, ağaçlar, bitkiler hepsi aynı. Bunun ne güzelliği olur?. Onun için farklılık her zaman güzeldir, iyidir. 25 Aralık İsa Mesih'in doğuş bayramıdır. Kutlama yaptık. Bütün insanlar kardeştir, barış içerisinde yaşamalıdır. Bayramlar zaten bunu emreder. Barışı, kardeşliği, sevgiyi, iyiliği, güzelliği bize emreder ve söyler. Bu bayramın da barışa, kardeşliğe sevgiye vesile olmasını diliyorum.''

    Abdullah Demirbaş da herkesin inançlarını ve dillerini birlikte kullanmasının, böyle bir güzelliği ortaya çıkardığını belirtti.

    Demirbaş, şöyle konuştu:

    ''Din adamlarımızla buradayız. İnsanların inançları farklı olabilir, onların da bizimle bir arada yaşama hakkı olduğunu unutmamamız gerekiyor. İşte çok dillilik, çok kültürlülük, çok inançlılık bunun için gereklidir, aslında bu barışın adıdır. Hepimiz Diyarbakır bahçesinin güzel farklı çiçekleriyiz. Hepimizin bir arada yaşama hakkı vardır ve yaşayacağız da. Çünkü buna mecburuz. Hepimiz bu güzellikleri hak etmişiz, bu güzellikleri bize yaşatmayanlara inat ve ısrarla bu bahçenin çiçeklerini farklılıklarıyla sulamaya, yeşertmeye devam edeceğiz.''




    Meryem Ana Kilisesi'nde Noel ayini Yorumları