Meryem Ana Evi'nde noel kutlaması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-25-2010 (01:56)   Son Mesaj: 12-25-2010 (01:56)    Cevap: 0    Gösterim: 904  

    12-25-2010

    Meryem Ana Evi'nde noel kutlaması

    Meryem Ana Evi'nde noel kutlaması


    İzmir'in Selçuk ilçesindeki Meryem Ana Evi'nde Noel nedeniyle kutlama ayini düzenlendi.

    Ayinde, Hz. İsa'nın içinde bulunduğu tasvir edilen bir sepetle Meryem Ana Evi'nden çıkan Başrahip Oriano Granella'yı cemaat ellerinde mumlarla takip ederek Betanya Şapeli'ne kadar yürüdü.
    Burada yapılan ayinde, İncil'den Hazreti İsa'yı anlatan ayetler okundu, Türkçe, İngilizce, İtalyanca ve Fransızca dualar edildi.

    HATAY'da NOEL KUTLAMASI

    Hatay'da yaşayan Hıristiyanlar Noel Bayramını Antakya Ortodoks Kilisesinde ve St. Pierre Kiliselerinde düzenlenen ayinlerle kutladı.

    Antakya Ortodoks Kilisesinde düzenlenen ayini Kilise Papazları Dimitri Doğum, Jan Dellüller, St. Pierre Kilisesinde düzenlenen ayini ise Katolik Kilisesi Pederi Domonico Bertogli yönetti.

    St. Pierre Kilisesinde düzenlene ayine Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da katılırken ayini yöneten Bertogli Hatay'da barış ve huzur içerisinde yaşadıklarını; fakat şimdiye kadar hiçbir belediye başkanının kilisedeki Noel kutlamalarına katılamadığını hatırlatarak "Başkanımızın kilisemizdeki Noel kutlamalarına katılması bizleri onurlandırdı. Bu kilise tarihinde bir ilktir" dedi.

    Hıristiyan vatandaşların Noel bayramlarını kutlayan Antakya Belediye Başkanı Savaş, Hatay'da 3 semavi dine de mensup insanların bulunduğunu, binlerce yıldır barış ve huzur içerisinde yaşadıklarını dile getirdi.

    St. Pierre Kilisesinde düzenlenen ayinde Hıristiyan çorcuklardan oluşturulan kilise korosu, Hz.Meyrem'in, Hz.İsa'yı dünyaya getirmesini anlatan kısa gösteriler yaptılar ve ilahilerle anlattılar.

    Çocuk korosuna ve ilahilere Antakya Medeniyetler korosu da eşlik etti.




    Meryem Ana Evi'nde noel kutlaması Yorumları