Diyarbakır'da Kürtçe nikah kıyıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-23-2010 (14:57)   Son Mesaj: 12-23-2010 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 622  

    12-23-2010

    Diyarbakır'da Kürtçe nikah kıyıldı

    Diyarbakır'da Kürtçe nikah kıyıldı


    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Bundan sonra bölgede çift dilli yaşam olacak" demesinin ardından Diyarbakır Sur belediesinde kürtçe resmi nikahlar kıyıldı.

    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Bundan sonra bölgede çift dilli yaşam olacak" demesinin ardından Diyarbakır Sur Belediyesinde kürtçe nikah kıyılmaya başlandı.
    Diyarbakır'daki belediyeler alınan karar ile birlikte köy tabelaları ve Belediye binasında bulunan makam odalarının tabelaları da kürtçe ve türkçe olarak değiştirilmişti. Sur Belediyesine müracaat eden Erdal ve Sabahat Alakuş, nikah şahitlerinin eşliğinde kürtçe resmi nikah kıydılar.

    Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, "Sayın Eş Başkan'ımızın belirttiği gibi biz fiili ve meşru mücadeleye inanan belediyeleriz. Hakların ve özgürlüklerin yasalardan önce geldiği prensibi ile biz bugüne kadar çok farklı dillerde hizmet etmeye devam ettik. Bizi dışarıdan biri telefon ile aradığında üç dilde, Kürtçe, Türkçe, İngilizce olarak cevap veriyoruz. Nikah işlemleri için gelen vatandaşlarımıza hem Kürtçe hem Türkçe nikah işlemi yapılıyor. Temizlik için Kürtçe, Türkçe ve Zazaca broşürler bastırdık" dedi.




    Diyarbakır'da Kürtçe nikah kıyıldı Yorumları