Tan: Temsilciler Meclisi doğru karar verdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-23-2010 (10:37)   Son Mesaj: 12-23-2010 (10:37)    Cevap: 0    Gösterim: 588  

    12-23-2010

    Tan: Temsilciler Meclisi doğru karar verdi

    Tan: Temsilciler Meclisi doğru karar verdi


    ABD'de Temsilciler Meclisi'nin gündeme almadığı Ermeni tasarısıyla ilgili olarak Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, açıklamalarda bulundu. Tasarının gündeme alınmamış olması nın doğru karar olduğunu söyledi.

    Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Temsilciler Meclisi'nin, "yanlış ve kanıtlanmamış suçlar içeren bu temelsiz tasarıyı gündeme almayarak, oldukça tartışmalı bir konuda doğru bir karar verdiğini" bildirdi.
    Tan, Temsilciler Meclisi'nin gündeme almadığı Ermeni tasarısıyla ilgili olarak, teşekkür mektubu yayımladı.

    Temsilciler Meclisi'ni. "ayrıştırıcı ve zarar verici tartışmayı önlediği için" takdir ettiğini belirten Tan, bu yönde kararlı çabalar gösteren Kongre üyelerine de teşekkürlerini ifade etti.

    Tan, Temsilciler Meclisi'nin, "yanlış ve kanıtlanmamış suçlar içeren bu temelsiz tasarıyı gündeme almayarak, oldukça tartışmalı bir konuda doğru bir karar verdiğini" kaydetti.

    Ayrıca, tasarının Meclise gelmesine karşı olan ABD Başkanı Barack Obama, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve diğer Amerikalı yetkililere de memnuniyetini ileten Tan, "Yıllardır dost ve müttefik olan Amerika ve Türkiye, küresel barış, refah ve istikrar için birlikte çalışmaya devam edecektir" ifadesini kullandı.

    TADF BAŞKANI BOZTEPE:''ADALET YERİNİ BULDU''

    Merkezi New York'ta bulunan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Kaya Boztepe, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni tasarısının ABD Temsilciler Meclisi gündemine gelmemesiyle ilgili olarak, 'adaletin yerini bulduğunu'' bildirdi.

    Tasarının gündeme gelmemesi ve Temsilciler Meclisinin tatile girmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan TADF Başkanı Boztepe, TADF olarak Amerika'da yoğun bir şekilde, Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) ve Turkish Coalition of America (TCA) ile el ele yürüttükleri kampanyanın sonuç verdiğini belirtti.

    Açıklamasında, ''Adalet yerini buldu. Tarihi politikacılar yazamayacak. Nefret politikasına dayalı emelleriyle para kazanan Ermeni Diasporası bir kez daha gereken cevabı aldı'' ifadelerini kullanan Boztepe, kampanyalarına katılarak Kongre'ye binlerce e-posta ve faks gönderen, Kongre'nin telefonlarını kilitleyen ABD'deki Türk toplumuna, ATAA Başkanı Günay Evinch'e ve mesajların Kongre'ye ulaştırılmasında büyük başarı gösteren TCA ekibine teşekkür ettiğini bildirdi.

    Boztepe mesajında şunları kaydetti:

    ''Bu çalışma, birlikten kuvvet doğar atasözünü bizlere bir kez daha hatırlatan bir çalışma olsa da, her şey bitmiş değil. Gelecek dönem (Temsilciler Meclisinde) Cumhuriyetçi Parti'nin çoğunlukta olması, dostlarımızın daha etkin konumda olmaları bir avantaj olsa da, artık savunmayı bırakarak, kendi ajandamız ve öncelikle yapmamız gereken konular üzerine de. aynı şimdi olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak, kendi hedeflerimizi tespit edip, bu hedeflere nasıl ulaşacağımız konusunda buluşmak zorundayız. Ortak paydalar dışında konuşacak, zaman harcayacak lüksümüz olmadığını düşünüyorum.''

    Washington Büyükelçisi Namık Tan'ın da kendisini telefonla arayarak, Ermeni tasarısına karşı yoğun bir şekilde ve birlik içerisinde çalışan Türk toplumu üyelerine şahsı aracılığıyla tebrik ve teşekkürlerini sunduğunu belirten Boztepe, kendilerinin de TADF olarak ABD'deki Türk toplumuyla bütünleşen Büyükelçi Tan'a şükranlarını sunduklarını kaydetti.

    TADF, ABD'deki diğer Türk kuruluşlarıyla birlikte Ermeni tasarısına karşı başta Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ofisi olmak üzere, Temsilciler Meclisine yönelik e-posta, faks ve telefon kampanyası başlatmıştı.




    Tan: Temsilciler Meclisi doğru karar verdi Yorumları