Japon yeni mağdurları yapılandırma istiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-22-2010 (17:23)   Son Mesaj: 06-27-2011 (01:29)    Cevap: 10    Gösterim: 2698  

    12-22-2010

    Japon yeni mağdurları yapılandırma istiyor

    Japon yeni mağdurları yapılandırma istiyor


    Dövizle konut kredisi kullananlar da borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun tasarısına kendilerinin de dahil edilmesi için milletvekilleri, Hazine ve BDDK yöneticilerine faks gönderiyor.

    İnternette oluşturdukları ''dovizzedeler.com'' ve ''japonyenimagdurları'' adlı siteler sayesinde ortak hareket eden döviz cinsi veya dövize endeksli konut kredisi mağdurları, bugün de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın banka genel müdürleri ile yapacağı görüşme öncesi basın kuruluşlarına yoğun faks gönderdi.
    Hareket ile ilgili bilgi veren Japon Yeni kredisi mağduru Hakan Özcan, 2007 yılında, özel bir bankanın ısrarı sonucu 80 bin lira karşılığında 7,7 milyon Japon Yeni tutarında kredi kullandığını belirterek, şu bilgiyi verdi:

    ''Eşim ile beraber 2008 yılında ev alır mıyız alamaz mıyız diye hesap içindeydik. Bulduğumuz evlerin fiyatlarını TL kredileri ile karşılaştırdığımızda ödeyemeyeceğimiz kadar yüksek ödemeler karşımıza çıktığı için vazgeçiyorduk.

    Son olarak bulduğumuz ev için bize Japon Yeni önerdiler. Son 15 yılda Japon Yeni'nde ciddi bir artışın olmadığı, hatta çoğu bankacının da şahsen bu krediyi kullandığını belirterek aklımıza soktular. Geri ödemesi çok cazip olan bu krediyle ben ve eşim evi almaya karar verdik.

    7 milyon Japon Yeni çekip ayda 780 lira geri ödemeyle 10 yıllığına anlaştık. İlk iki ay hiç bir sorun yoktu, yaklaşık 800 lira gibi bir rakamı geri ödüyorduk. Üçüncü ayda artışlar başladı ve 800 liralık taksit, bir kaç ay sonra 1200 liraya yükseldi.

    Hızla artan yen, kabusumuz oldu çıktı. Ev aldık diye mutlu olmuşken, şimdi de neden aldık diye kahroluyoruz. Eşim ve benim toplam gelirimiz zaten 2 bin lirayı anca buluyor. Evimin ekmeğini, çocuğumun geleceğini bankalara vermek, artık canımızı çok yakar oldu.''

    Söz konusu internet sitelerinin kurucusu ve yöneticisi, kendisi de Japon Yeni cinsinden konut kredisi mağduru olan Aygün Gürcan, özellikle özel bankaların, TL kredisi kullanamayacak, sabit gelirli sanayi işçilerine, Japon Yeni ve İsviçre Frangı üzerinden kredi önerdiğini, bu yanlış yönlendirme nedeniyle insanların mağdur olduğunu söyledi.

    Siteyi 1,5 yıl önce kurduklarını, Merkez Bankası, BDDK, siyasi parti yetkilileri ile görüştüklerini ve bir sonuç alamadıkların anlatan Gürcan, başlattıkları ''faks yağmuru'' protestosunda ortalama 500 kişinin birlikte hareket ettiğini, ancak mağdur sayısının 200 bin civarında olduğunu öğrendiklerini belirtti.

    Mağdurların çoğunun İzmir, Manisa, Kayseri gibi illerde olduğunu öne süren Gürcan, şunları kaydetti:

    ''Bankalar, dolar üzerinden aldıkları bu kredileri Japon Yeni üzerinden tüketicilere kullandırdı. Dolar bu dönemde yüzde 20 artarken, Japon Yeni'ndeki artış yüzde 70'i geçti.

    Bankalar haksız kazanç sağladı. Biz, Japon Yeni'ndeki krizin etkilerini ortadan kaldırarak, kredilerimizin TL'ye dönüştürülmesini ve borçlarımızın yeniden yapılandırılmasını istiyoruz.

    50 bin liralık kredi borcu, 22 bin liralık ödemeye karşın 64 bin liraya ulaştı. Kimsenin ödeme yapacak hali kalmadı. Bu en az 200 bin kişiyi ilgilendiren toplumsal bir sorun. Belirlenecek ortalama bir kur üzerinden borcumuz TL'ye çevrilerek yapılandırılsın.''

    Japon Yeni kredisi mağdurları, bankaların, TL kredilerde dosya masrafı almasına karşın Japon yeni kredilerde 4-5 bin liraya varan dosya masrafını almadığını, aylık ödemelerin de TL'ye göre yarı yarıya düşük tuttuğunu belirterek, insanların bu cazibeler nedeniyle Japon Yeni cinsinden kredi kullandığını, ancak kurlardaki artıştan dolayı şimdi mağdur olduğunu öne sürüyor.

    Mağdurlar, Merkez Bankasının 2009'da döviz geliri olmayanların döviz cinsinden kredi kullanmasını uygulamadan kaldırdığına dikkati çekerken, 2008'de bu kredileri kullananların mağduriyetinin devam ettiğini vurguladı.

    Yapılan belirlemeye göre, 2008 yılı başında 1,067 lira olan 100 Japon Yeni'nin döviz alış kuru, 20 Aralık 2010 itibariyle yüzde 72,52 artış ile 1,841 liraya yükseldi.




    Japon yeni mağdurları yapılandırma istiyor Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-11-2011, 23:01

    --->: Japon yeni mağdurları yapılandırma istiyor


    bende japon yenı magduruyum 2008 yılında 453 000 tl.aylık taksıtlı kredım şımdı 830 000 tl.oldu zaten dar gelırlı bır vatandaşım 3 cocuktam ıkısı okuyor aldıgım maaş 910 000 tl.aylık ıhtıyaclarımı karşılıyamaz oldum.bazen duşunuyorum 15 katlı bır bınanın catısına cıkıp delıcesıne haykırmak bızım yaşamaya hakkımız yokmu dıye.zaten gurbetçı adamım memlekete geldıgım gıbı gıtmek ıstemıyorum.benı duyan varsa yada yazdıklarımı okuyupta ıcı sızlayanlar,sayın yetkılıler bu sıkıntımıza care onumuzde secımler var artık dayanacak gucum kalmadıi.lutfen sızlerde bırer ev reısısınız az cok halımızden anlayın.............. .
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 2  03-16-2011, 23:45

    --->: Japon yeni mağdurları yapılandırma istiyor


    Alıntı:
    japon yeni kredi magdur 2011-Japon yeni mağdurları yapılandırma istiyor

    LÜTFENNNNNNN DUYUNNNN japon yenini ogüne kadar bilmiyordum. Bankacılar ve mütehatiler önerdi. Gerçekten duyunnnn çeken birçok insan cinnet geçirmek üzere. 2 küçük çocuğum var anneyim. Sadece oturduğum apartmanda 3 kişi yen kredisi çekmiş. Bukadar aşırı çıkmasını kim bekleyebilirdiki kimmmmmm??? Sayın devlet yetkilileri lütfen mağdur bukadar insana yardımcı olun böyle giderse bankaların alacakları bişey kalmayacak. Herkes hapislere düşecek. Lütfen bize bunları yaşatmayın lütfenn....
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 3  03-19-2011, 21:31

    --->: Japon yeni mağdurları yapılandırma istiyor


    HÜKÜMETE ÇAĞRIMDIR
    Bende Japon Yeni Mağdurlarından biriyim. Hükümetimiz her şeyde taksitlendirme, indirimler ve kolaylıklara getirdi. Artık bizi de görmeli. Bizler perişan durumdayız. Dayanacak gücümüz kalmadı. 40 yıllık birikimimiz Japon Yeni yükselmesinden dolayı heba olup gidiyor. Hükümetimiz buna göz yumamaz. 12 Haziran Seçimlerinde kesinlikle ama kesinlikle bizim durumumuzu düzeltmezlerse oy vermeyeceğim. Bunu açıkça ilan ediyorum. Artık yeter. Japon Yeni'nin kriz öncesi halinde döndürülmesi ve bizlere yeniden yapılandırma imkanı getirilerek ödemelerimizde artık TL'ye çevrilmilidir. Hükümete ve Sayın Başbakanımıza sesleniyorum, sizleri güvenmeme ve partinize oy verecek olmama rağmen kesinlikle bu seçimlerde size oy vermeyeceğim. Benim gibi düşünen on binlerce japon yeni mağdurları ver. LÜTFEN sadece oy kaygısı değil, Allah rızası için bizim durumumuza da acilen el atın ve bizi bu durumdan kurtarın. Size dünya ahiret çok dua ederiz. Her zaman her yerde de desteğimizi sürdürürüz. Çok mağdur durumdayız. SESİMİZİ DUYUN LÜTFEN.DUYUN ARTIK. BU YAŞIMIZDAN SONRA HEM EVİMİZİ KAYBEDECEĞİZ HEMDE KİRACI OLACAĞIZ. LÜTFEN ALLAH RIZASI İÇİN BİZİMLE İLGİLENİN VE ACİLEN KONUYU ÇÖZÜN.
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 4  03-19-2011, 21:39

    --->: Japon yeni mağdurları yapılandırma istiyor


    Japon yenİ maĞdurlari İÇİn hİÇbİrŞey yapmayan hÜkÜmetİ protesto edİyorum. Her Şeye kolaylik getİrdİĞİnİzİ sÖylÜyorsunuz ama sİz yalan sÖylÜyorsunuz. Japon yenİ maĞdurlari olarak bİzlerle bİr kere olsun İlgİlenmedİnİz. İnsanlar perİŞan. Bİnlerce kİŞİ evİnİ, İŞİnİ kaybettİ. Sİz İse vurdumduymazsiniz. 12 hazİran gÜnÜ hİÇbİr japon yenİ maĞduru kesİnlİkle sİze oy atmayacaktir. Bundan adiniz gİbİ emİn olabİlİrsİnİz. Havada uÇtuĞunuzu gÖrsem de bu konuya el atmadiĞiniz ve bİze yardim etmedİĞİnİz sÜrece sİzİ desteklemeyeceĞİm. Bu zor durum sİzİn baŞiniza gelmİŞ gİbİ dÜŞÜnÜrsenİz bİzİ Çok daha İyİ anlayacaksiniz. Sayin baŞbakana seslenİyorum lÜtfen bİzİm sesİmİzİ duyun ve japon yenİ maĞdurlari İÇİn gerekenİ bİran Önce hemde hemen gerÇekleŞtİrİn. Bİzİ bu maĞdurİyettenve kÖtÜ durumdan kurtarin. Bİz 7-8 yildir sİzİ sÜreklİ destekledİk. Benİm gİbİ bİnlerce kİŞİ belkİde onbİnler ayni durumda sİzİ destekleyİp yabanci para bİrİmİ İle kredİ kullanip sİze ve İstİkrara ve hÜkÜmetİnİze gÜvenen ve borÇlanan bİzler Şu an Çok kÖtÜ durumdayiz. Evİmİzİ İŞİmİzİ kaybettİk bİr ÇoĞumuz. Artik bİzİmİ de sesİmİzİ duyun lÜtfen. Hakkimi da sİze helal etmem bİzİmle İlgİlenmezsenİz. Ben sİzİ 7-8 yildir desteklİyorum ama sİz japon yenİ maĞdurlarindan bİrİ olarak bİzeler İÇİn hİÇbİrŞey yapmiyorsunuz. Bu dÜnyada belkİ Çok Şeyİmİzİ kaybetmek Üzereyİz ama ahİrette de ben sİzİn yakaniza yapiŞacaĞim. Bİze yardimci olmaniz durumunda İse hem sİzİ desteklemeye devam edeceĞİm hemde Çok dua edeceĞİm. Ne yapacaĞinizi sİz bİlİrsİnİz.
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 5  03-24-2011, 00:02

    --->: Japon yeni mağdurları yapılandırma istiyor


    Japon yenİ maduru olarak gercekten cok yibrandik hÜkÜmetİn buna acİl ÇÖzÜm bulmasi gerek yoksa halİmİz harap Çok ocaklar yikacak boyle giderse İnŞallah duyarlar sesİmİzİ
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 6  03-24-2011, 14:26

    --->: Japon yeni mağdurları yapılandırma istiyor


    Japon yeni maduru olarak 36 ay önce 36 ay vade ile aldığım 100 000 tl tutarındaki konut kredim, şu ana kadar 120 000 tl ödediğim halde hala 90 000 tl borç olarak duruyor ve bu hereçen gün artıyor. yapılan bu haksız kazanç ve haksız kayıba son verilmesi için yöneticilerin artık girişimde bulunmalarını istiyorum.
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 7  05-06-2011, 00:20

    --->: Japon yeni mağdurları yapılandırma istiyor


    ben yenden borçlanarak daha az ödemeyi arzu etmiştim.23 yıldır yükselmeyen para bana mı? inat etti.Bu memlekette ev sahibi olmak benim de hakkım ama yenin yükselmesi benim hakkım değil.bu devlet dışarıdan gelen yurtdaş olsun olmasın herkese ev yapıyorsa bana yapmasın sadece bu konuda yapılandırma yapsın.orada sandıkta oyumu verdiğim devlet erkanı varsa bana cevap verebilir mi?lütfen.
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 8  05-07-2011, 16:22

    --->: Japon yeni mağdurları yapılandırma istiyor


    SAYIN BAŞBAKANIMIZ artık bizim sesimizi duymalı. Bende Japon Yeni Mağduruyum. Bugüne kadar bu para birimini görmüş bile değildim. Bankacıların ısrarla bu para biriminden beni krediye yönlendirmeleri ve çok cazip olduğunu ısrarla belirtmeleri sonucu bu tuzağa bilmeyerek düştük. 43 yaşımdayım. Bugüne kadar devlete, kanunlara ve hükümete hep saygılı oldum. Hayatımda hic Mahkeme ve Karakol bilmem. Ama psikolojik dengelerim bozuldu. 20-30 yılın birikimi Japon Yeni mağduriyetim yüzünden heba oldu birçoğu. Biraz daha HÜKÜMET OLARAK sizler birşey yapmazsanız herşeyimi kaybedeceğim. Sizler dua almak istiyor ve hep sizinle olan gönlümüzün yine sizinle olmasını ve kalmasını istiyorsanız bizimi sesimizi duyun. 2008 yılındaki Japon Yeni kurlarına tekrar dönülerek veya başka bir kolaylık getirilerek bizlerin sesini duymalısınız artık. Bizler de bu vatanın evlatlarıyız. Siz bizim sesimize kulak verip mağduriyetimizi giderirseniz Japon Yeni Mağdurlarının tümünün de partinizi sevsin veya sevmesin size oy vereceklerinden % 100 emin olabilirsiniz. Çünkü bizler bizi bu sıkıntıdan kim kurtarırsa onun hem duacısı hemde destekcisi olacağız. Bu kesinlikle böyle ister inanın ister inanmayın bu kesinlikle böyle olacak. Bugüne kadar eksiksiz size desteğimi sürdürdüm. Bize bir kolaylık bir imkan getirmezseniz kesinlikle sizi desteklemeyeceğim. İstemesem de sizi desteklemeyeceğim. Gönlüm razı olmasada sizi desteklemeyeceğim. Unutmayın İNSAN İHSANIN KULCAĞIZIDIR. Siz bilirsiniz SAYIN ADALET VE KALKINMA PARTİSİ HÜKÜMETİ VE SAYIN BAŞBAKANIM.
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 9  06-07-2011, 14:31

    --->: Japon yeni mağdurları yapılandırma istiyor


    Alıntı:
    japonyeni magdurlari 2011-Japon yeni mağdurları yapılandırma istiyor

    Yeni borçlar kanunundaki "aşırı ifa güçlüğü" maddesi japon yeni mağdurları için geçerli değil mi?
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci