Ege Üniversitesi'nde radyo yayını   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-21-2010 (19:56)   Son Mesaj: 12-21-2010 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 801  

    12-21-2010

    Ege Üniversitesi'nde radyo yayını

    Ege Üniversitesi'nde radyo yayını


    Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Radyo Ege Kampüs'ün açılışını EÜ'nün 55. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

    Prof. Dr. Yılmaz, Radyo Ege Kampüs'ün yayın hayatına başlaması dolayısıyla radyo binasında düzenlenen açılış töreninde, lise eğitimi döneminde, okullarında kendi imkanlarıyla yaptığı radyoculuktan büyük keyif aldığını belirtti.
    Radyo Ege Kampüs'ün 2 senelik yoğun bir emeğin ürünü olduğuna işaret eden Prof. Dr. Yılmaz, şöyle konuştu:

    ''Yaptığımız toplantılarda EÜ'nün toplumsal sorumluluğunu kitlelerle nasıl uzatabileceğimizi düşündük. Okumanın giderek azaldığı, görsel ve işitsel iletişimin ağır bastığı bir dönemdeyiz. İlk yapmak istediğimiz, Radyo Ege Kampüs'ü kurmak, ardından televizyon ve web tv alanında çalışma yapmak. 2010 başında yapılan görüşmelerin ardından hazırlıklar kısa sürede tamamlandı. 80 öğrenci, 3 ay boyunca diksiyon eğitimi aldı. Radyo Ege Kampüs'ün açılışını EÜ'nün 55. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.''

    EÜ Bilgi ve İletişim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Radyo Ege Kampüs Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fazıl Apaydın da bilgi ve eğlencenin bir arada olduğu bir radyo yaratma hedefiyle yola çıktıklarını anlattı.

    Prof. Dr. Apaydın, Radyo Ege Kampüs'ün Türkçe pop ağırlıklı yayın yapacağını, diğer müzik türlerinin de kuşaklar halinde dinleyici ile buluşacağını kaydetti.




    Ege Üniversitesi'nde radyo yayını Yorumları