İşadamı Asil Nadir hakim karşısında   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-20-2010 (22:56)   Son Mesaj: 12-20-2010 (22:56)    Cevap: 0    Gösterim: 668  

    12-20-2010

    İşadamı Asil Nadir hakim karşısında

    İşadamı Asil Nadir hakim karşısında


    Kıbrıslı iş adamı Asil Nadir'in Londra'daki Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında, elektronik kelepçesinin çıkartılması talebi reddedildi.

    Old Bailey Ağır Ceza Yargıcı Lord Holyrode'nin yönettiği duruşmada Asil Nadir'i avukatı William Clegg savunurken, davacı tarafı ise İngiltere Ağır Dolandırıcılık Dairesi avukatı Philip Shears temsil etti. Asil Nadir'in avukatı Clegg, şartlı tahliye koşullarında bazı değişiklikler talep etti.

    Bu talepler arasında, Asil Nadir'in haftada iki defa gerçekleştirmesi istenen polis bildirimini Chelsea Polis Karakolu yerine ikametgah adresine yakın olan Seville Row Polis Karakolu'na bildirimde bulunması talebi mahkeme tarafından kabul edildi. 4 Aralık 2010 tarihinde şartlı tahliye koşullarını ihlal etmekten gözaltına alınan Asil Nadir'in ayak bileğindeki elektronik kelepçenin çıkarılması talebi ise reddedildi.

    Nadir'in avukatı Clegg, müvekkilinin bunun yerine her gün polise bildirimde bulunabileceğini ve bunun kelepçeyle benzer bir işlem göreceğini ifade etti. Bu talep mahkeme tarafından reddedildi.
    Bir sonraki duruşmanın 14 Mart'ta gerçekleşeceği davada, Asil Nadir'in yargılanmasının adil olup olmadığı görüşülecek.

    İHA




    İşadamı Asil Nadir hakim karşısında Yorumları