'3 ülke düze çıkmak istiyorsa Avro'dan çıksın'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-20-2010 (15:19)   Son Mesaj: 12-20-2010 (15:19)    Cevap: 0    Gösterim: 880  

    12-20-2010

    '3 ülke düze çıkmak istiyorsa Avro'dan çıksın'

    '3 ülke düze çıkmak istiyorsa Avro'dan çıksın'


    Dünyanın en büyük tahvil fonlarından Amerikan Pimco Başkan Yardımcısı Andrew Bosomworth, Yunanistan İrlanda ve Portekiz'in ekonomilerini düze çıkarmak istiyorlarsa, avrodan çıkması gerektiğini söyledi.

    Almanya'da yayımlanan Die Welt'e demeç veren Amerikan Pimco Başkan Yardımcısı ve Münih bürosu portföy yönetimi başkanı Bosomworth, ''Yunanistan, İrlanda ve Portekiz kendi paraları olmadan ya da önemli yardım görmeden kendi ayakları üzerine basamaz. Bu ülkeler kendi paralarıyla daha ucuza ihracat yapabilirler, ihracatlarındaki artış, gerekli ekonomik büyümeyi sağlayacaktır'' dedi.
    Bosomworth, piyasalarda büyüme ve güvenin tesisinden sonra da bu ülkelerin yeniden para birliğine katılabileceğini kaydetti.

    İspanya, İtalya ve Belçika ile ilgili değerlendirmede de bulunan Bosomworth, bu ülkelerin para birliğinde kalarak sorunlarını aşabileceğini, ancak ortaklarından ciddi destek görmeleri gerektiğini ifade etti.




    '3 ülke düze çıkmak istiyorsa Avro'dan çıksın' Yorumları