'Tek dil ve tek millet anlayışı değişmez'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-18-2010 (12:34)   Son Mesaj: 12-18-2010 (13:00)    Cevap: 1    Gösterim: 785  

    12-18-2010

    'Tek dil ve tek millet anlayışı değişmez'

    'Tek dil ve tek millet anlayışı değişmez'


    MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkiye'de üniter yapıyı, tek dil ve tek millet anlayışını değiştirmeye yönelik hiçbir projenin, milletten ve MHP'den onay almayacağını belirtti.

    Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, kültürün taşıyıcısı olan dilin, milli kültürün en önemli unsuru olduğunu bildirdi.
    Milletin varlığının bekası ve ülke bütünlüğünün korunmasının yolunun, tek dil şemsiyesi altında toplanmaktan geçtiğini vurgulayan Yalçın, ''İki veya çok dillilik, millet birliğinin parçalanması yolunda açılan karanlık ve ayrıştırıcı bir yaklaşımdır'' dedi.

    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ''Bu bölgede iki dilli hayat olacaktır'' şeklinde açıklama yaptığını belirten Yalçın, şunları kaydetti:

    ''Bu açıklama, bir kalkışma provasıdır. Bu vahim tespitimiz, yine aynı partiden bir başka ağızla 'Bu bir pasif başkaldırıdır' açıklamasıyla teyit edilmiştir.

    Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 3. maddesi, çok dillilik talebine gereken cevabı vermektedir, 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır. Bu hükme rağmen çok dillilik ifade ediliyorsa, bu bir anayasal suçtur.''

    Yapılan açıklamaların ''Anayasa ihlali ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı hiçe saymak'' olduğunu savunan Yalçın, ''BDP'lilere iki dilli hayat sözü veren AK Parti iktidarıdır. Bu suçun işlenmesine göz yuman iktidar, Türk milletinin, vatanının ve dilinin birliğinden yana olmadığını bir kez daha ortaya koymaktadır'' iddiasında bulundu.

    -''DUR DEMENİN ZAMANI GELDİ''-

    Özerklik talebi anlamına gelen iki dillilik isteklerinin ardından gelecekteki dayatmanın bağımsızlık olacağını ifade eden Yalçın, açıklamasında şöyle dedi:

    ''Bilinmelidir ki Türk milleti bağımsızdır ve dili Türkçedir. Ardı arkası kesilmeyen bölücü talepleri hoş görmek, bunun demokratik bir hak olduğunu iddia etmek art niyetin, bölücülüğün ve ihanetin ispatıdır. Bu konuda gösterilecek en ufak hoşgörü, bu ülkenin birliğinin bozulmasına çanak tutmak anlamına gelir.

    Sayın Başbakan tarafından yapılan açıklamalar, bölücü güruha sorumsuz bir cesaret vermektedir. Bu cesaretin sonucu olarak da hak, hukuk ve yasa tanımaz kalkışma provaları sık sık sergilenmektedir. Yapılan konuşmalar zihinlerindeki toplumun oluşturulmasına yöneliktir.

    'Tek dil, tek millet, tek vatan, tek bayrak' anlayışı, Türk milleti ve vatanını ilelebet yaşatacak ilkemizdir. Türkçe bizim ses bayrağımızdır. Bunun aksini istemenin, destek vermenin ya da dilsiz şeytan olup susmanın tek bir anlamı vardır, o da ihanettir. Misak-ı Milli sınırları içinde kimseyi farklı görmeyen bir millet anlayışına ihanet eden bu zihniyete 'dur' demenin zamanı gelmiştir. Bu ülkede üniter yapıyı, tek dil ve tek millet anlayışını değiştirmeye yönelik hiçbir proje milletten ve MHP'den onay alamaz.''




    'Tek dil ve tek millet anlayışı değişmez' Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  12-18-2010, 13:00

    --->: 'Tek dil ve tek millet anlayışı değişmez'


    BDP aklı sıra TSK yı bu işe mudahil ederek ülkeyi KAOSA sürükleyerek AK Partiyi yıpratmaya çalışıyor...
    TC HÜKÜMETİNE GÜVENİYORUM....
    MEVLADİ UDUGOV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) MEVLADİ UDUGOV Ziyaretci