Sıfırcı hocadan İspanya'ya not uyarısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-15-2010 (17:21)   Son Mesaj: 12-15-2010 (17:21)    Cevap: 0    Gösterim: 665  

    12-15-2010

    Sıfırcı hocadan İspanya'ya not uyarısı

    Sıfırcı hocadan İspanya'ya not uyarısı


    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İspanya'nın ''Aa1'' olan kredi notunu indirebileceği uyarısında bulundu.

    Moody's'den yapılan açıklamada, artan borçlanma maliyetleri, bankacılık sistemindeki potansiyel kayıplar ve gelecek yıla ilişkin yüksek finans ihtiyaçları konusundaki kaygılar nedeniyle İspanya'nın ''Aa1'' olan kredi notunun muhtemel bir indirim için gözden geçirileceği belirtildi. Moody's uzmanı Kathrin Muehlbronner, raporunda, sadece ülke değil aynı zamanda bölgesel hükümetlerin ve bankaların önemli fon ihtiyaçlarının İspanya'yı daha fazla fon sıkıntısından etkilenir hale getireceğine işaret etti.
    Moody's, eylül ayında İspanya'nın kredi notunu ''Aaa''dan ''Aa1''e indirmişti. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, mayıs ayında bu ülkenin notunu ''AA '' ve Standard & Poor;s ise Ocak 2009'da ''AA'' olarak belirlemişti.

    Yaklaşık iki yıldır resesyondan kurtulmak için mücadele veren İspanya, yüzde 20,7 ile Avro Bölgesi'nde en yüksek işsizlik oranına sahip bulunuyor.




    Sıfırcı hocadan İspanya'ya not uyarısı Yorumları