Kapıcıya 460 bin liralık 'Mega' daire   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-15-2010 (13:22)   Son Mesaj: 03-16-2013 (14:21)    Cevap: 1    Gösterim: 1206  

    12-15-2010

    Kapıcıya 460 bin liralık 'Mega' daire

    Kapıcıya 460 bin liralık 'Mega' daire


    Mega İnşaat'ın sahibi Muzaffer Karabağ'ın Mega Evler projesini ziyaret ettiğimizde dikkatimizi projenin en pahalı dairesi olan 460 bin liralık havuzlu, bahçeli, otoparklı ve 130 metrekare (3+1) kapıcı dairesi çekiyor.

    Hakan GÖKSEL'in haberi
    Mega Evler"de Karabağ kapıcıya daire değil adeta villa yapmış. Daire projenin en pahalı evlerinden.

    İstanbul Kâğıthane"de 20 bin metrekare alan üzerinde, iş ve yaşam merkezlerine 10 dakika mesafede, depreme son derece dayanıklı, her daireye 2 otopark düşen, yüzme havuzu, bahçesi, fitness salonu ile yeni bir yaşam merkezi yükseliyor.

    Mega İnşaat tarafından Mega Evler adıyla inşası süren projede daireler 80 metrekare ile 150 metrekare arasında değişiyor. 206 bin liradan başlayan ve 468 bin liraya kadar değişen dairelerin yüzde 25"i şimdiden satılmış durumda...

    Projede bırakın daireleri otoparkın manzarası bile bir hayli iyi! Otoparktan bile baktığınızda Kanyon, Metrocity, Astoria, Trump Tower vb manzaralar arasında. İki katlı otopark üstü kapalı olarak yapılıyor. Otoparkın en üst katı ise bahçe olarak tasarlanmış.

    Mega inşaatın yaptığı projede toplam 230 daire var. Daireler 80 metrekareden başlıyor 110, 130 ve 150 metrekare olarak dört farklı seçenek var.

    Mega inşaatın projesi karşılıklı iki arsa üzerinde konumlandırılmış toplam 7 binadan oluşuyor.

    YALNIZ DAİRE DEĞİL AYNI ZAMANDA YAŞAM MERKEZİ

    Proje tam bir yaşam merkezi olarak kurgulanmış. Kapalı yüzme havuzu, bahçe havuzu, fitness salonu, yürüyüş parkuru, toplantı salonu, karşılıklı sitelerin her ikisinde de toplam 4 çocuk oyun parkı mevcut.

    Çocuk oyun parkları da yaş gruplarına göre farklı olarak planlanmış. 5-7,7-9, 9-13 ve 13-15 yaş için farklı olmak üzere 4 farklı çocuk parkı düşünülmüş. Parklar kamera sistemi ile her daireden izlenebiliyor. Site içerisinde 400 metre yürüyüş parkuru, kapalı yüzme havuzu ile yeşil alan bulunuyor.

    İNŞAATTA VE ALTYAPIDA TAVİZ YOK

    Türkiye gerçeği olan deprem ihtimaline karşı da projede alt yapıdan en ufak bir taviz verilmemiş. Temel için 24 metre aşağıya inilmiş. Depreme birinci derece dayanıklı bir yapı olarak planlanmış. Projede inşaat yapılan alan 20 bin metrekare iken satılabilecek kısım yalnız 9 bin metrekare. Projede yaklaşık 11 bin metrekare fazladan inşaat yapılmış.

    Karabağ inşaat esnasında ufak bile olsa da hatalara izin vermediğini ve "tavizin tavizi doğuracağına inanıyor. Karabağ En ufak bir hatada bile yapılan yeri kırdırıp yeniden yaptırdığını ifade ediyor.

    İnşaat konusunda kendisi de dahil projede biri yüksek mühendis olmak üzere 6 kişi çalışıyor. İnşaatın başında 6 tane mimar ve mühendis adeta 24 saat nöbetleşe bulunuyor.

    Projede işçilerin kendi hallerine bırakılmadığını ifade eden Karabağ projeyi birebir uygulattıklarını söylüyor.

    Ayrıntılı proje yapıldığı için en ince detaya kadar dikkat ettiklerini anlatan Karabağ her inşaatta yüzde 1-3 arası kırma dökme olduğu bilgisini de veriyor.

    KAPICI DAİRESİ DEĞİL VİLLASI

    Projenin en ilginç yönü en daire olarak kapıcı dairesi! Mega İnşaat"ın sahibi Muzaffer Karabağ bugüne kadar yaptığı bütün inşaatlarda kapıcı dairelerine özel önem göstermiş.

    Nuzaffer Karabağ Mevcut inşaat projelerinde kendisini en kızdıran şeyin kapıcı dairelerinin "kulübe gibi" yapılması olduğunu söylüyor.

    Karabağ"ın kapıcı için yaptığı daireyi gördüğümüzde şaşkınlığı gizlemek mümkün olmuyor. Mega Evler"de, kapıcı dairesinin sol tarafına havuz, sağ tarafına da bahçe konulmuş projede.

    Daireleri sahipleri bahçeye ya da havuz kenarına yukarıdan inmesi gerekirken kapıcı dairesinden her ikisine de bir balkon kapısı uzaklığında...

    Kapıcı dairesini bilerek ve isteyerek bu kadar lüks kurguladığını söyleyen Karabağ, dairenin lüks olması ile ilgili itirazlara da aldırmadığını ifade etti.

    Kapıcılara zulüm edildiğini söyleyen Karabağ, kapıcı dairesini aşırı uçta yapmak istediğini ve ortada bir dengenin bulunmasına hizmet etmesini istiyor.

    Ziyaretine gelen müteahhitlere de aynı telkinlerde bulunduğunu söyleyen Karabağ, aydınlıklara açılan kapıcı dairelerinin çok canını sıktığını ve "kapıcı" diye insanları hor görmeye kimsenin hakkı olmadığını söylüyor.

    TRUMP TOWER MANZARALI KAPICI DAİRESİ

    Kapıcı dairesinin dört bir yanının bahçe olduğunu söyleyen Karabağ dairenin manzarasında bir tarafta Maslak gökdelenleri diğer tarafta Mecidiköy"de yükselen binaları gösteriyor. Daire ile ilgili "Trump Tower manzaralı kapıcı dairesi" esprisini de kaçırmıyoruz.

    Kapıcı dairesinin özelliği bununla da bitmiyor. Daire net 130 metrekare ve 3 oda bir salondan oluşuyor. Kapıcı dairesinin satılabilecek olsa bedelinin 450 bin lira olduğunu söyleyen Karabağ"a, şakayla karışık "kapıcıda aradığı şartları" sorup göreve talip bile olabileceğimizi belirtiyoruz.

    Sitede en üst katlar 380 bin lirayken bahçe katı olması dolayısıyla kapıcı dairesinin satış fiyatı 450 bin lira (fakat daireyi yasal olarak satmak mükkün değil)! Mega evlerde en pahalı dairelerden biri kapıcı dairesi!

    Karabağ"a anlattıkları sonrasında "seçimlerde aday olup olmadığını" soruyoruz, Karabağ şakamıza tebessümle karşılık veriyor.

    Kapıcı dairesinin güzelliği bununla bitmiyor. Bahçe ve havuzun yanı sıra kamelyalar da dairenin yan tarafında konuşlandırılmış.

    Neden bu kadar fazla özen gösterdiğini sorduğumuz Karabağ kapıcı dairesi ile diğer daireler arasındaki yapım maliyetinin en fazla 10 bin lira fazla olacağını söylüyor ve ekliyor "bırakalım biraz da kapıcı keyif çatsın, ben 10 bin lira ile zengin de fakir de olmam" diyor.

    YA KAPICININ ELİNDEN ALIRLARSA?

    Karabağ"a kapıcı dairesinin diğer daire sahipleri tarafından elinden alınma ihtimalini sorduğumuzda; bunun mümkün olmadığını belirtiyor ve gerekçesini açıklıyor. Dairenin "kapıcı dairesi" olarak yönetim tutanaklarına işlendiğini, daire sahiplerinin yüzde yüzünün de kararı olsa dairenin yasal olarak kapıcıdan alınamayacağını belirtiyor. Karabağ Tek yöntem olarak yasal olmayan yollarla alınabilse de kullanılamayacağı bilgisini veriyor.

    DAİRE FİYATLARI VE BİTİŞ TARİHİ

    Mega Evler"de daire fiyatları 80 metrekare daireler için 206 bin liradan başlıyor, 290 bin liraya kadar çıkıyor. 110 metrekare olan dairelerde rakam 260 bin lira ile 320 bin lira arasında değişiyor.

    130 metrekare daireler 330 bin lira ile 380 bin lira arasında değişirken 150 metrekare olan dairelerin fiyatı ise sabit 468 bin lira. Projenin 3 blokluk birinci etabının bitiş tarihi 2011 yılının Aralık ayı olarak planlanmış.

    Karabağ daire alanlara bir de taahhütte bulunuyor. Daire alanları mağdur etmemek için; eğer bir aksaklık söz konusu olur da inşaat gecikirse, alıcının kira bedelini rayiç bedel üzerinden ödemeyi sözleşmeye yazdıklarını ifade ediyor.

    Sözleşmelerinde böyle madde yazan müteahhidin hemen hemen hiç olmadığının da altını çiziyor.

    DAİRELERİN TAMAMI ÖNE VE YAN CEPHELERE BAKIYOR

    Mega Evler"de kapıcı dairesi de dahil dairelerin arka cepheye bakanı yok. Daireler yalnızca ön ve yan cephelere bakıyor. Her katta 3 daire bulunuyor.

    Yalıtım konusunda da çok hassas davranılmış tabandan tavana yüzde 5"lik ihtimali bile göz önünde bulundurduklarını söyleyen Karabağ dairelerin, satış sürecine şimdiden başladıklarını ve yüzde 25"ini sattıklarını ifade ediyor. Mega Evler"de her blok kapıcı dairesi ile beraber 10 kat olarak planlanmış!

    Projenin ikinci etabında daire ihtiyaçlarını karşılayacak kadar orta ölçekte bir market de düşünülmüş. Proje yaklaşık 13 ay sonra bitiyor. Her binada çift asansör mevcut! Yangın merdiveni bile betonarme olarak düşünülmüş.

    ULAŞIM AVANTAJI VAR

    İstanbul"da yaşayanların en büyük problemi trafik! Mega Evler bu konuda bir hayli avantajlı! Mega Evler Maslak"a, İş Bankası ve Sabancı Kuleleri"nin olduğu Büyükdere Caddesi"ne, Dolmabahçe"ye, E-5"e ve TEM otoyoluna 5-10 dakika mesafede! Sitenin hemen önünde ilköğretim okulu da mevcut. Üstelik belediye otobüslerinin güzergâhı da hemen sitenin önünden geçiyor!

    Projenin bulunduğu Kağıthane"de kentsel dönüşüm konusunda hem Büyükşehir hem de ilçe belediyesinin teşviki var.

    Karabağ projelerin sadece bununla da sınırlı olmadığını, kentsel dönüşüm kapsamında anlaşmaları yapılmış toplam 800 dairesinin de mevcut olduğunu belirtiyor.

    Mega Evler projesinde dairelerin şimdilik yüzde 25"i satılmış ve istenilen blokta daire almak mümkün! Mega İnşaat'ın Genel Merkezi Mecidiyeköy'de (0 212 275 56 21) satış ofisine ise 0 212 295 89 62 nolu telefondan ve info@megainsaatas.com adresinden ulaşılabiliyor.




    Kapıcıya 460 bin liralık 'Mega' daire Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-16-2013, 14:21


    sevgili muzaffer abi Allah senden razı olsun. keşke herkes senin gibi biz kapıcılara az da olsa özen gösterse. bizim de kaldğımız daire pek içacıcı değil ama napalım ekmek derdi.küçük evladım var bende isterdim çocuk güneş görsün evde ışık görsün genede diğer yerlere göre fena değil ama napalım. keşke senin binalarında kapıcılık yapmak bizede nasip olsa. olurmu acaba abi..eğer öyle bir ihtimal varsa email adresimi yazıyorum.. safiyekaya_80@hotmail.com
    allahım tüm dileklerini kabul etsin, bol ve hayırlı kazançlar..
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci