Estetik harikası bir ev nasıl yapılır? /   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-14-2010 (13:23)   Son Mesaj: 12-14-2010 (13:23)    Cevap: 0    Gösterim: 2532  

    12-14-2010

    Estetik harikası bir ev nasıl yapılır? /

    Estetik harikası bir ev nasıl yapılır? /


    Doğru renk-desen seçimi ve klasik parçaların zarafetiyle evinizi daha geniş ve daha estetik göstermeniz mümkün. İşte size evinizi daha estetik görünümllü yapmanın detayları...



    Batı Hollywood'daki bu ev, fotoğraflarında da gördüğünüz gibi neşesini, pırıl pırıl ve modern renklerdeki desenlerine borçlu. Yumuşak bir hayvan deseni, çiçekli ve geometrik desenler bir arada kullanılmış. Bu hareketli görüntü 30 yaşındaki ev sahibinin erkek arkadaşına da cazip gelmiş olacak ki, buraya 'Disneyland' diyormuş. Mobilyalar kaygısız, sert köşeleri yok. Bu kadar farklı olmasının sebebi renkler, desenler, doğru süsleme seçimi, bazı klasik parçaların zarif ve eğlenceli detayları.
    CESUR OLUN

    Renklere her zaman size esneklik sağlamaları için başvurmalısınız. Yatak odasında nötr renkte bir sedir ya da koltuk kullanın, ama yatak örtüleriniz konusunda daha cesur davranın. Böylece, sıkıldığınızda onları değiştirebilir ve yeni görünümler elde edebilirsiniz.

    ÖNCE MOBİLYA

    Evdeki en cesur renk ve desenler, giysi odasının sürgülü kapaklarında kullanılmış. Sürgülü kapı yüzünden çalışma odasına hâlâ yatak odası havası hakim olunca, kapaklar ters yüz edilmiş ve devasa gelincik desenli duvar kağıtlarıyla kaplanmış. Kiralık dairelerde yaşayanlar için çok iyi bir fikir... Her zaman kumaşları, mobilyaları ve halıları önce seçmek daha mantıklıdır; çünkü öteki türlü kendinizi sınırlandırmış oluyorsunuz. Duvar rengi seçerken her zaman mobilyanız ile uyumlu bir renk bulabilirsiniz. Bir başka öneri de lambaları değiştirmek. Evin çehresini tamamen değiştirebildikleri gibi ayrılırken de götürülebiliyorlar.

    KOLTUK ETEKLERİ

    Küçük mekanların çok daha kullanışlı olmasını ve derli toplu görünmesini isterseniz, görsel olarak fazla yer kaplamadan gözü aldatan parçalar kullanmaya çalışın. Bir kanepe ya da koltuk eteğinin kenarındaki düz, tezat renkteki bordür fazla süslü püslü görünmeden son noktayı koyabilir. Parçaların alt tarafları birbirinden farklı görünürse, hiçbir zaman set almış gibi görünmezsiniz. Yemek sandalyeleri içinse en dayanıklı malzeme deri ya da vinildir.

    İLHAM VEREN ELBİSE DOLABI

    Giysi odalarınızı boyayın, duvar kağıdıyla kaplayın, size ilham vermesi için fotoğraflar asın.

    Jackie Kennedy'nin 'çabasız zarafeti' ev sahibine ilham verdiği için bu stil ikonunun fotoğraflarını giysi odasına asmış.

    RETRO DETAYLAR

    Hafif ve neşeli atmosfer, yemek odasında da devam ediyor. Rodos sandalyeleri ve retro 'Eat'(ye) tabelası, odaya hareket kazandırmış.

    BLUE JEAN MAVİSİ

    Evin dekorasyonunu belirleyen mavilerin ilginç katmanları, rahatlık ve modernlik temalarını temsil ediyor. Mavilerin yumuşak morlara ve grilere dönen tonları evinize renk katarken, bahar dalları kullanarak da ortamı zenginleştirebilirsiniz.

    TONLAMA YAPIN

    Uçuk mavi bir fon ile yarattığınız bir mekanda, aksesuvar ve tekstil ürünleriniz için koyu mavileri tercih edebilirsiniz. ( House Beautiful )

    Estetik harikası bir ev nasıl yapılır? /

    Estetik harikası bir ev nasıl yapılır? /

    Estetik harikası bir ev nasıl yapılır? /

    Estetik harikası bir ev nasıl yapılır? /

    Estetik harikası bir ev nasıl yapılır? /

    Estetik harikası bir ev nasıl yapılır? /





    Estetik harikası bir ev nasıl yapılır? / Yorumları