Kefen parası saklayanlara miktarını artıracak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-14-2010 (13:23)   Son Mesaj: 12-14-2010 (13:23)    Cevap: 0    Gösterim: 620  

    12-14-2010

    Kefen parası saklayanlara miktarını artıracak

    Kefen parası saklayanlara miktarını artıracak


    Pamuk fiyatlarının son 3 ay içerisinde sürekli artış göstermesi sonucu, pamuktan üretilen tekstil ürünleri de değişik oranlarda zamlandı. En son 30 lira olan ve halkın
    'ahiretlik' olarak sakladığı kefen bezi zamlandı


    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ham pamuk fiyatlarının son 3 ay içerisinde sürekli yükselmesi sonucu, ana maddesi pamuk olan pamuklu kumaş, iç çamaşırı, havlu, gömlek fiyatları yüzde 20 ila 40 orananda arttı. Cenaze levazımatçılarında 30 liraya satılan 6 metrelik kefen bezi de zamlanarak 36 lira oldu.
    İç çamaşırı ve çorap üretimi yapan Osman Hakkoymaz, yaptığı açıklamada, pamuk fiyatlarına yapılan zammın, pamuklu tekstil ürünlerine de değişik oranlarda yansıdığını söyledi.

    Osman Hakkoymaz, ''Tekstil ürünlerinde 2 yıldan beri önemli bir artış olmamıştı. Pamuktan yapılan iç çamaşırları ve diğer giyim ürünleri yüzde 20 ile 40 oranında, çorap fiyatları da yüzde 10 oranında arttı. Havlu, bornoz, gömlek, mendil gibi ürünlerin fiyatları da değişik oranlarda arttı'' dedi.

    Bay ve bayanlar için iç çamaşırı ve gömlek üretimi yapan Süleyman Yağlıcı da pamuklu kumaş ve penye cinsi kumaşların fiyatlarının artması sonucu, çamaşır, gömlek ve pijama türü ürünlerin fiyatlarının son 3 ay içerisinde artış göstermeyi sürdürdüğünü ifade etti.

    Yağlıcı, yünlü tekstil ürünlerinin de fiyatlarının yakında artacağını, sentetik malzemelerden üretilen tekstil ürünlerinin fiyatlarında ise bir artış olmadığını söyledi.

    KEFEN BEZİ DE ZAMLANDI

    Doğumdan ölüme kadar yaşamın her alanında yüzyıllardan beri kullanılan pamuğun, dünya borsalarında fiyatının artması, doğan çocukların sarıldığı kundak bezinden, ölenlerin kefenlendiği patiska bezinin fiyatlarının da artmasına neden oldu.

    Cenaze levazımatçısı Yaşar Tuncer, halk arasında 'hassa ve patiska' olarak adlandırılan kefen bezinin de pamuk fiyatlarının artması sonucu zamlandığını söyledi.

    Yaşar Tuncer, ''Kefen için ortalama 6 metre kumaş kullanılır. Kefen bezinin metresi 5 liradan 6 liraya çıkınca, 30 lira olan kefen 36 lira oldu. Kefen fiyatları 2 yıl aradan sonra artmış oldu'' dedi.

    Pamuklu bazı tekstil ürünlerinin ve pamuklu kumaşların (metre) eski ve yeni fiyatları TL olarak şöyle:







    Kefen parası saklayanlara miktarını artıracak Yorumları