Dikkat! Batıdan yeni yağış geliyor Haritalı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-13-2010 (16:54)   Son Mesaj: 12-13-2010 (16:54)    Cevap: 0    Gösterim: 610  

    12-13-2010

    Dikkat! Batıdan yeni yağış geliyor Haritalı

    Dikkat! Batıdan yeni yağış geliyor Haritalı


    Batı bölgesi bugün yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Sıcaklıklar düşüyor. Yurdun kıyı kesimlerinde yarına kadar gök gürültülü sağanak, Akdeniz ile Orta Karadeniz'de çarşambaya kadar fırtına bekleniyor.

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''ya göre, rüzgar; kuzey Ege'de güney ve güneybatı, güney Ege, akşam saatlerinden sonra batı Akdeniz ile yarın sabah saatlerinden itibaren orta Karadeniz'de batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın, Ege'de bu gece saatlerinden sonra, Akdeniz ile Orta Karadeniz'de ise çarşamba günü etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
    Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların öğleden sonra kıyı Ege, akşam saatlerinden sonra iç Ege, batı Akdeniz ile Bursa çevreleri, gece saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçeleri ve doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli, öğle saatlerinden itibaren ise Muğla çevrelerinde aşırı olması beklenirken, rüzgarın Güney ve iç kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği öngörüsünde bulunuluyor.

    Yağışların yarına kadar etkili olması bekleniyor.

    ''Meteorolojik Uyarı''da ilgililerin ve vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

    BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

    YURDUN GÜNEY KESİMLERİNDE AŞIRI, İÇ KESİMLERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞLAR BEKLENİYOR

    Yurdun güney kesimlerinde aşırı, iç kesimlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıya göre, ülke, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi.

    Yurdun güney kıyılarında kuvvetli lodosla birlikte aşırı sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde kuvvetli yağışlar görülecek.

    Bugün; Dalaman, Marmaris ve Fethiye başta olmak üzere Muğla il merkezi ve kıyı ilçelerinde kuvvetli lodosla birlikte aşırı sağanak bekleniyor.

    Yarın; Muğla'nın Fethiye, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Finike ilçesi ve Hatay çevrelerinde, Adana ve Mersin'in ise kıyı kesimlerinde kuvvetli lodosla birlikte aşırı sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

    Doğu Akdeniz'de Kahramanmaraş, Osmaniye, Mersin ve Adana'nın iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır'da kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Anadolu'da Sivas, Niğde, Kayseri, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Doğu Anadolu'da Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Erzurum ile Gümüşhane, Bayburt ve Tokat çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar görülmesi bekleniyor. Yağışların yarın gece saatlerine kadar etkili olacağı öngörülüyor.

    Aşırı ve kuvvetli yağışların oluşturacağı ani sel, su baskını, gece saatlerinde buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

    METEOROLOJİ"DEN DÖRT UYARI

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayı ile toz taşınımı konusunda yetkilileri ve vatandaşları uyardı.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü"nün dört konudaki uyarısı şöyle:

    KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra Kıyı Ege, akşam saatlerinden sonra İç Ege, Batı Akdeniz ile Bursa çevreleri, gece saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçeleri ve Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli, öğle saatlerinden itibaren ise Muğla çevrelerinde Aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksamalar, sel, taşkın, su baskını vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

    BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Marmara ile yurdun iç kesimlerinde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    TOZ TAŞINIMI UYARISI: Ş.Urfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde toz ve kum taşınımı beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

    KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Güney ve İç Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Çatı uçması, soba zehirlenmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

    BATI BÖLGESİ BUGÜN YENİ BİR YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİNE GİRECEK

    İç ve doğu bölgelerinde yağışlar devam ediyor. Bu arada batı bölgesi bugün yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Öte yandan, hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, Marmara, Ege ve Akdeniz'de 1 ila 3 derece artacak.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü"nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve doğu kesimlerinde devam edecek yağışlara ilave olarak, batı bölgesi yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışların; öğleden sonra Kıyı Ege, akşam saatlerinden sonra İç Ege, Batı Akdeniz ile Bursa çevreleri, gece saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçeleri ve Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli, öğle saatlerinden itibaren ise Muğla çevrelerinde Aşırı olması bekleniyor. Marmara ile yurdun iç kesimlerinde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

    Hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, Marmara, Ege ve Akdeniz'de 1 ila 3 derece artacak.

    Rüzgar ise güney ve güneydoğu, yurdun güney kesimlerinde zamanla güney ve batı yönlerden orta kuvvette, Güney ve İç Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

    -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

    Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

    İSTANBUL: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı yağmurlu gececek. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (9)

    ANKARA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (3)

    İZMİR: Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. (11)

    ADANA: Parçalı çok bulutlu, bu sabah ilk saatler ile gece saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinden sonra güney kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (14)

    ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. (12)

    SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (7)

    ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (-1)

    DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (8)

    -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

    Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

    MARMARA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden sonra Bursa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur, Trakya ile yüksek kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    EGE: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kıyı Ege, öğleden sonra bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların öğleden sonra kıyılarında, akşam saatlerinden sonra İç Ege'de kuvvetli, Muğla çevrelerinde Aşırı olmak üzere yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren Güney Ege'de güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek. Sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde hafif olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Adana, Osmaniye, Hatay ve K.Maraş çevreleri, öğle saatlerinden sonra batısı ile akşam saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı kesimlerde sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak, bölgenin yüksek kesimleri ile Göller Yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların akşam saatlerinden sonra batısında, gece saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçeleri ve Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde kıyı kesimlerde hafif olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde Yozgat, Kayseri, ve Sivas çevreleri ile akşam saatlerinden sonra bölge geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; Akşam saatlerinden sonra güneyli yönlerden kuvvetli olarak esecek.

    BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, batısı ile Erzurum, Muş, Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Bingöl çevreleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Hakkari ve Şırnak çevrelerinde toz ve kum taşınımı bekleniyor.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Ş.Urfa, Mardin, Batman, Siirt çevrelerinde toz ve kum taşınımı bekleniyor.




    Dikkat! Batıdan yeni yağış geliyor Haritalı Yorumları