Hrant Dink cinayetinde birleştirme kararı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-09-2010 (11:54)   Son Mesaj: 12-09-2010 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 573  

    12-09-2010

    Hrant Dink cinayetinde birleştirme kararı

    Hrant Dink cinayetinde birleştirme kararı


    Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili devam eden görevi ihmal davaları birleştirildi.

    Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz hakkında ''görevi ihmal'' suçundan açılan davaya Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.
    Duruşmaya, Dink ailesi avukatları İsmail Cem Halavurt ve Hakan Bakırcıoğlu katılırken, Öz'ün avukatı Ali Sürmen mazeret bildirerek gelmedi.

    Mahkeme heyeti, Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesinin, Dink'in öldürülmesine ilişkin olarak dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 8 sanık hakkında ''görevi ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak'' suçundan açılan davanın, Albay Ali Öz'ün ''görevi ihmal'' suçundan yargılandığı Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava ile birleştirilmesi konusunda, sanık vekilinin de görüşü alındıktan sonra karar verilmesini belirterek, duruşmayı erteledi.

    Öte yandan, öğleden sonra Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesinde, Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin olarak dönemin Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 8 sanık hakkında ''görevi ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak'' suçundan açılan davanın görüşülmesine devam edilecek.

    Hrant Dink'in öldürülmesinde dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, aynı kurumun İstihbarat Şube Müdürü Kıdemli Yüzbaşı Metin Yıldız ile Jandarma Astsubay Okan Şimşek ve Jandarma Astsubay Veysel Şahin'in de yer aldığı 8 sanık hakkında ''görevi ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak'' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istemiyle Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

    Devam eden bu davayla birlikte Albay Ali Öz hakkında, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürüleceğine ilişkin alınan bilgiler konusunda gerekli titizliği göstermeyerek ''görevini ihmal'' ettiği gerekçesiyle Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yeni bir dava açılmıştı.




    Hrant Dink cinayetinde birleştirme kararı Yorumları