VDSL 2 nedir? Hangi hizmetler sunar?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-07-2010 (11:39)   Son Mesaj: 12-07-2010 (11:39)    Cevap: 0    Gösterim: 919  

    12-07-2010

    VDSL 2 nedir? Hangi hizmetler sunar?

    VDSL 2 nedir? Hangi hizmetler sunar?
    TTNET’in sunduğu bağlantı hizmet seçenekleri arasında sadece ADSL tarifeleri yok. Geniş bant DSL bağlantı standartları arasında en hızlısı olan VDLS2 standardı TTNET tarafından sağlanabiliyor.

    Telefon hattı kablolaro üzerinden dijital veri transferini sağlayan DSL (Digital Subscriber Line) teknolojisinin birçok farklı standardı bulunuyor. Bu standartlar arasında en sık kullanılanı olan ADSL en hızlı standart değil.

    DSL standartları arasında en gelişmiş ve hızlı olan standarda VDSL2 (Very high speed Digital Subscriber Line -; Çok yüksek hızlı dijital abone hattı) adı veriliyor.

    VDSL2 bağlantı teknolojisi de diğer DSL standartları gibi bakır telefon hatlarını kullanıyor.

    VDSL2 teknolojisi ses ve video transferi, yüksek tanımlı televizyon yayını, online oyun, yüksek hızlı download ve upload için özel olarak tasarlandı.

    VDSL2 tasarımının en önemli özelliklerinden biri ise servis sağlayıcıların ve operatörlerin çok yüksek maliyetler altına girmeden, mevcut hatlar üzerinden geniş bant bağlantı sağlayabilmesi.

    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net bu internet hizmeti hakkında detaylı bir yazı hazırladı.



    VDSL 2 hakkındaki diğer bilgilere ulaşmak için tıklayınız

    Hız Ne Seviyede?

    VDSL2 bağlantısı teorik olarak 250 Mbps hıza kadar ulaşabiliyor fakat bu hız santral ile abone arasındaki mesafe arttıkça azalıyor. 250 Mbps"lik teorik hız ancak santralde elde edilebiliyor.

    Tüm DSL bağlantılarında yaşanabilen bu durum VDSL2"de en aza indirgenmiş durumda. Santralden 1 km uzaklıkta bulunan bir abone teorik olarak 50 Mbps"lik hıza erişebiliyor.

    Bu seviye VDSL ve ADSL2+ gibi diğer üst seviye DSL bağlantı standartlarından çok daha yüksek.





    VDSL 2 nedir? Hangi hizmetler sunar? Yorumları