Boyalı dövizli dolandırıcı yakayı ele verdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-06-2010 (18:07)   Son Mesaj: 12-06-2010 (18:07)    Cevap: 0    Gösterim: 829  

    12-06-2010

    Boyalı dövizli dolandırıcı yakayı ele verdi

    Boyalı dövizli dolandırıcı yakayı ele verdi


    Erzincan da 'Yatırım yapacağız' diyerek boyalı dövizlerle işadamını 90 bin Euro dolandıran yabancı Uyruklu bir kişi Erzincan emniyetinin nefes kesen takibi sonucu İstanbul da yakayı ele verdi.

    Alınan bilgiye göre olay Kamerun uyruklu olduğu tespit edilen George Amougou (41) Erzincan daki bir işadamı ile internetten iletişim kurarak tanışması sonucu meydana geldi.
    Erzincan da Yatırım yapmak istediğini belirten işadamı görünümündeki Kamerun uyruklu George Amougou (41) Erzincan"a gelerek bir dizi incelemelerde bulundu.

    Yatırım için ülkelerinden Döviz"in çıkarılmasının suç olduğunu ve ellerinde üzeri boyalı bir miktar dolar olduğunu söyleyen Amougou (41) üzerleri beyaz boya ile boyanmış dolarları özel bir kimyasal ile eski haline getireceklerini söyledi.

    İşadamını ikna etmek için elerinde beyaza boyanmış dolarları kimyasal madde ile eski haline getiren George Amougou (41) kısa zamanda işadamının güvenini kazanmayı başardı.

    Ülkelerindeki dövizi bu şekilde çıkarmak için kimyasal maddeye ihtiyaç olduğunu söyleyen George Amougou (41) Erzincanlı işadamından döviz istedi.

    Gösterilenlere inana işadamı otelde konaklayan George Amougou (41) kimyasal madde alması için 90 bin Euro para verdi.

    Parayı alan dolandırıcı George Amougou kaldığı otelden gece vakti habersizce ayrıldı. Sabah iş ortaklığı kuracağını düşündüğü arkadaşını otele almaya gelen işadamı sözde ortağının otelden ayrıldığını duyunca dolandırıldığını anladı.

    Bunun üzerine vakit kaybetmeden Erzincan Emniyetine gelen işadamı yaşananları anlatarak şikayetçi oldu.

    Olayın ardından hemen harekete geçen Erzincan emniyeti detaylı bir çalışma ile iz sürmeye başladı. Yapılan teknik takip ve istihbarat çalışması sonucu yabancı uyruklu olduğu tespit edilen dolandırıcının İstanbul Şişli de bir evde kaldığı öğrenildi.

    Vakit kaybetmeden kaldığı eve baskın düzenleyen Erzincan Emniyeti George Amougou kıskıvrak ele geçirdi. Erzincan"a getirilen dolandırıcı emniyetteki ilk ifadesinden sonra sevk edildiği adli merciiler tarafından tutuklanarak Erzincan kapalı Cezaevine götürüldü.




    Boyalı dövizli dolandırıcı yakayı ele verdi Yorumları