TBMM'ndeki Torba Kanunu'nun ayrıntısı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-04-2010 (19:56)   Son Mesaj: 12-04-2010 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 822  

    12-04-2010

    TBMM'ndeki Torba Kanunu'nun ayrıntısı

    TBMM'ndeki Torba Kanunu'nun ayrıntısı


    Ülke TV'de Resul Akay, TBMM'nde görüşülecek olan Vergi ve SGK affını içeren 'Torba Kanunu'nda nelerin yer aldığını konuğu Ekrem Sarısu ile masaya yatırdı.

    Resul Akay'ın sunduğu Çalışma Hayatı programında vatandaşın yakından takip ettiği Meclis'te görüşülmesi için iktidar ve muhalefet partilerinin mutabakat kaldığı 'Torba Kanun'u Posta Gazetesi yazarı Yeminli Mali Müşavir Ekrem Sarısu ile tartışıyor.
    Ekrem Sarısu Torba Kanun ile vatandaşların ne tür haklar elde ettiğini yasanın ne getireceğini gecikme zammı ve vergi ve SGK prim aflarında getirilecek kolaylıkları anlatıyor.

    Ekrem Sarısu, Vergi ve SGK affında başvuru süresinin iki ayla kısıtlı olmasının çok büyük bir handikap olduğunu dile getirerek "Kanun çok geniş bir alanı kapsayacak, Vergi daireleri var olan iş yükleri ile boğuşurken vatandaşlardan gelecek başvurularla işlerin altından kalkamayacak hale geleceğini söyledi.

    Geçtiğimiz Haziran sonuna kadar ki borçları kapsayacak olan borçların yeniden düzenlenmesiyle ilgili sürenin yasanın çıktığı ana kadarki tüm borçları kapsaması talebinin olmasına karşın yanlış anlamalara yol açabileceğini ancak bu konuda gerekli başvuruların yapılması halinde önlem alınabileceğini söyledi.

    Ekrem Sarısu, mahkemesi devam eden ve Danıştay'a kadar giden davalarla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Sarısu, bugün görülen bir davanın 4 yıl sonrasına ancak sona erdiğini ihtilaflı vergilerin kapsama alınmasının son derece yerinde bir düzenleme olduğunu ve büyük bir kolaylık getirdiğini söyledi. Sarısu, Maliye'nin yüzde 2'lik bir inceleme yapabildiğini, bu düzenleme ile Maliye'nin düzenleme yapmadığı alanlardan önemlibir gelir elde edeceğini söyledi.




    TBMM'ndeki Torba Kanunu'nun ayrıntısı Yorumları