İşte ilk dizüstü bilgisayarlar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-02-2010 (11:43)   Son Mesaj: 12-02-2010 (11:43)    Cevap: 0    Gösterim: 575  

    12-02-2010

    İşte ilk dizüstü bilgisayarlar

    İşte ilk dizüstü bilgisayarlar
    Günümüzde, geçmişinden beklenmeyecek derecede başarı gösteren dizüstü bilgisayarlar bir hayat kurtarıcımı, yoksa teknoloji bizi bu yöne mi sürükledi?


    İşte bu sorunun cevabını sadece teknoloji üreten firmalar verebilir. Çünkü bizler sadece sunulanı alıyoruz. Belki de bizlere sunulmayan onlarca teknoloji, onlarca yeni keşif var. Dizüstü bilgisayar kavramı, dizlerimizin üzerinde çalıştığımız bir bilgisayardan çok yanımızda taşıyabildiğimiz ve istediğimizde kendi bataryası ile birkaç saatin üzerinde kullanabildiğimiz ürünleri teşmil ediyor.

    Günümüzde bu tarz ürünler oldukça popüler. Kullanıcılar sadece ofis uygulamalarını çalıştıracağı bir bilgisayara için hantal bir çözümden yana değiller. Birçok kullanıcıda mobil dünyaya ayak uydurarak bilgisayarıyla birlikte dolaşmaktan yana. Özellikle yeni meslekler bu tarz çözümlerin önünü açıyor. Eğer çalışırken sürekli bilgisayar kullandığınız bir iş yapıyorsanız iş saatleri dışında da yaptığınız şeylere erişmek için yanınızda taşıyacağınız bir PC biçilmiş bir kaftan olacaktı.

    Yaklaşık 25 yıl önce başlayan taşınabilir PC sevdası günümüzde de oldukça popüler aslında. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, dizüstü bilgisayarların tarihini ilginç bir yazıyla özetledi.

    İşte ilk dizüstü bilgisayarlar

    İşte ilk dizüstü bilgisayarlar

    Galeriye Ulaşmak İçin Tıklayınız

    IBM 5100

    Yukarda görmüş olduğunuz dizüstü bilgisayar 1975 yılı yapımı IBM 5100 modeli. Dizüstü bilgisayarın ekranı sol tarafta ve oldukça küçük. Küçük ekran o zaman kullanılan uygulamalar için yeterli bir çözüm sunuyor.

    İşte ilk dizüstü bilgisayarlar

    İşte ilk dizüstü bilgisayarlar




    :: Dizüstü bilgisayar kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız sizin dizüstü bilgisayarınızın avantajları neler?


    SDN - ShiftDelete.Net





    İşte ilk dizüstü bilgisayarlar Yorumları