Ücretsiz geçişler uzatıldı, sürücüler şaşkın   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-21-2010 (16:54)   Son Mesaj: 11-21-2010 (16:54)    Cevap: 0    Gösterim: 492  

    11-21-2010

    Ücretsiz geçişler uzatıldı, sürücüler şaşkın

    Ücretsiz geçişler uzatıldı, sürücüler şaşkın


    Bayram tatili dönüşünde özellikle İstanbul istikametinde şehirlerarası yollarda trafik kilitlenme noktasına geldi. Ulaştırma Bakanlığı, Arefe gününden itibaren dün gece 24.00'e kadar ücretsiz olan geçişleri uzattı.

    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, vatandaşların bayram tatili dönüşünde olumsuzluk yaşamaması için köprüler ve otoyol gişelerinden geçişin pazartesi saat 03.00'e kadar ücretsiz hale getirildiğini bildirdi.

    Bakan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda kişisel araç sayısında büyük bir artışın meydana geldiğini söyledi. Bayram kutlamaları nedeniyle vatandaşların memleketlerine gittiğini dile getiren Yıldırım, dönüşlerde yoğunluk yaşandığını ifade etti.
    Yıldırım, ''Bayram tatili dönüşü nedeniyle oluşan trafik yoğunluğundan herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için köprü ve otoyol gişelerinden geçişleri, bugün saat 22.45'ten pazartesi saat 03.00'e kadar ücretsiz hale getirdik'' dedi.

    Arefe gününden itibaren köprü ve otoyolların ücretsiz olduğunu ancak uygulamanın dün gece 24.00 itibarıyla sona erdiğini hatırlatan Yıldırım, karayollarında ciddi bir yoğunluk yaşandığı bilgisinin kendilerine ulaştığını bunun üzerine olası sıkışıklıkların yaşanmaması için köprü ve otoyol gişelerinden ücretsiz geçişi yeniden başlattıklarını kaydetti.

    SÜRÜCÜLER ŞAŞIRDI

    Vatandaşların bayram tatili dönüşünde olumsuzluk yaşamaması için köprüler ve otoyol gişelerinden ücretsiz geçiş uygulamasının bu gece saat 03.00'e kadar uzatılmasından haberi olmayan sürücüler, gişe önlerinde şaşkınlık yaşadı.

    TEM Otoyolunun Gölyaka Kavşağı'ndaki gişelerden geçmek isteyen sürücülerden bazıları araçlarıyla girdikleri KGS gişelerinde kartlarını okutmaya çalıştı. Geçişlerin ücretsiz olduğunun belirtilmesi üzerine kısa süre şaşkınlık yaşayan sürücüler, ''Çıkışta ceza vermek zorunda kalırsak ne olacak? Bizim bir şeyden haberimiz yok'' diye konuştular.

    Uygulamadan haberi olmadığı için kart bulmaya çalışan bazı sürücüler ise geçişlerin ücretsiz olduğunu öğrenmeleri üzerine sevinç gösterisinde bulundular. Ücretsiz geçiş uygulamasının uzatılmasından memnun olduklarını dile getiren sürücüler, yetkililere teşekkür ettiler.

    TRAFİK YOĞUNLUĞU DEVAM EDİYOR

    Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirenlerin dönüş yolunda TEM Otoyolunu kullanması nedeniyle özellikle Gümüşova mevkisinde sabah saatlerinde başlayan trafik yoğunluğu devam ediyor.

    Akşama doğru yolların rahatlamasını beklediklerini belirten yetkililer, otoyolun Ankara-İstanbul yönünde yaşanan yoğunluk nedeniyle trafik ekiplerinin kontrollerini aralıksız sürdürdüğünü bildirdiler.




    Ücretsiz geçişler uzatıldı, sürücüler şaşkın Yorumları