Ahmet Türk'ten Başkent Kulisi'ne çarpıcı açıklamalar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-13-2010 (18:17)   Son Mesaj: 05-29-2011 (13:48)    Cevap: 1    Gösterim: 972  

    11-13-2010

    Ahmet Türk'ten Başkent Kulisi'ne çarpıcı açıklamalar

    Ahmet Türk'ten Başkent Kulisi'ne çarpıcı açıklamalar


    DTP Eski Başkanı Ahmet Türk 14 Kasım Pazar günü saat 11.00'de Kanal 7'de yayınlanacak Başkent Kulisi'ne çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türk'ün Kürt sorunu ile ilgili söyledikleri gündeme bomba gibi düşecek

    DTP Eski Başkanı Ahmet Türk Kanal 7"de yayınlanacak olan Başkent Kulisi için çok özel açıklamalarda bulundu. 14 Kasım Pazar günü saat 11.00"de Kanal 7"de ekrana gelecek programda Türk"ten Kürt sorunu ile ilgili çarpıcı açıklamalar geldi.
    Eylemsizlik sürecinde devlet güven verici adımlar atmalı Kapatılan DTP"nin Genel Başkanı ve Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Kanal 7"de yarın yayınlanacak programda Kanal 7"nin Ankara Temsilcisi Mehmet Acet"in sorularını yanıtladı.

    Kürt sorununun çözümüne yönelik atılan adımları değerlendiren Ahmet Türk, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet"e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türk, seçimlere kadar Kürt sorununun çözümünde radikal adımlar beklemediklerini ancak hükümetin güven verici adımlar atması gerektiğini söyledi.

    12 Eylül"deki anayasa referandumu için Hayır sonucu çıksaydı üzülürdüm 12 Eylül"deki referandumu boykot eden BDP"nin aksine hayır çıksaydı üzüleceğini söyleyen Türk, "Boykot olmasa yüzde 95 "Evet" çıkardı" dedi.

    Türkler"in, Kürtler"in ve askeriyenin baskı, inkâr ve silahla bu sorunun çözülemeyeceğini anladıklarını belirten Türk, "PKK silahla devleti yenemeyeceğini anladı. Şimdi devlet, sorunu çözme becerisini göstermeli. Kürt sorunu bir hak ve özgürlükler sorunudur" dedi.

    Kürtlerin en önemli sorunu anadil sorunudur

    Anadilinin öğrenilmesinin engellenmesiyle, insanlar kimliğini, kültürünü kaybediyor. Bu asimilasyonun da ötesinde tam bir insanlık suçudur. Bir dilin, kamusal alanda kullanılmadığı sürece yaşama şansı yoktur. Kürtçeyi yok sayarak kardeşlik olmaz. Kürtler açısından en önemli sorun anadil sorunudur.

    Anadilde eğitim hakkını inkâr etmek insanlık suçudur

    Anadilde eğitim hakkının inkâr edilmesinin insanlık suçu olduğunu savunan Türk, sorunun çözümünde mecliste akil insanlardan oluşan bir komisyonun kurulmasının önemine değindi.

    Türkiye"nin tüm bölgeleri için demokratik özerklik gereklidir

    Programda, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi yalnızca Kürtler"in yoğun olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi için değil tüm Türkiye için gereklidir diyen Türk, "Fransa"da 22 bölge meclisi var. Kürtlerin kültürel, kimlik haklarının tanınması ile etnik bir yapının ortaya çıkmasını savunmuyoruz" dedi.

    Demokratik ve AB üyesi bir Türkiye"de Kürtler daha mutlu olacaktır

    Kürtlerin hak ve özgürlüklerini güvence altına almalıyız. Silahların tamamen bırakılması esas tıkanma noktası. Çünkü Kürtlerde hep aldatılmışlık inancı var. Dil ve üslup barıştan yana olmalı. Kürtlerin özgürleşmesi, Türklerin özgürleşmesidir. Etnik milliyetçilik halklar için tuzaktır.

    Ergenekon ile PKK"nın bağlantısı olabilir

    Yerel yönetimlerin güçlendirilmesiyle, çetelerin, mafyaların yaşaması mümkün olmaz. PKK"nın Ergenekon"la işbirliği yaptığına inanmıyorum ama sızmalar olabilir. Barışçı girişimleri sabote etmek isteyenler olabilir.

    Ahmet Türk"ün "Kürt sorunu" ile ilgili yaptığı çarpıcı açıklamalar 14 Kasım Pazar günü saat 11.00"de Kanal 7"de Mehmet Acet"in yönetimindeki Başkent Kulisi"nde ekrana geliyor.




    Ahmet Türk'ten Başkent Kulisi'ne çarpıcı açıklamalar Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  05-29-2011, 13:48

    --->: Ahmet Türk'ten Başkent Kulisi'ne çarpıcı açıklamalar


    Alıntı:
    kanal 7 basken kulisi maili nedir-Ahmet Türk'ten Başkent Kulisi'ne çarpıcı açıklamalar

    elektronik kelepçe yasası ile ilgili bilgi almak istiyorum.adalet bakanlığının sitesinde çıkan bilgiler doğrumu?
    gönül yılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) gönül yılmaz Ziyaretci