Boydak Holding, İDO'ya talip oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-12-2010 (14:19)   Son Mesaj: 11-12-2010 (14:19)    Cevap: 0    Gösterim: 596  

    11-12-2010

    Boydak Holding, İDO'ya talip oldu

    Boydak Holding, İDO'ya talip oldu


    Boydak Holding Üst Yöneticisi Memduh Boydak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından özelleştirilecek İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) işletmesini incelemeye aldıklarını bildirdi.

    İstikbal Regina Mağazasının açılışına katılmak üzere Antalya'ya gelen Boydak Holding Üst Yöneticisi Memduh Boydak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkartılan İDO ile ilgili ihale dosyasını aldıklarını belirtti. Boydak, şunları kaydetti:
    ''Deniz ulaşımına gireğiz diye söylentiler var. Zaman zaman bu sorular yöneltiliyor. İleride bakalım, ne olur. Kısmet... İDO ihale dosyası önümüzde. Henüz karar vermiş değiliz. Bakıyoruz. Dosyayı aldık inceliyoruz. Bizim dışımızda bir sektör ama yine de inceliyoruz. İDO'nun ihale süreci başladı. Bir kaç aya kadar ihalesi yapılacak. Dosyalar kurumların elinde inceleniyor. Kimlerin ihale dosyası aldığını bilmiyorum. Sadece bize gelen dosyalardan baktığımızı söylüyorum. İDO'yu inceliyoruz ama karar vermiş değiliz henüz. İcra kuruluyla da bu konuyu henüz görüşmedik.''

    -''430 MİLYON DOLARLIK İHRACAT YAPTIK''-

    Boydak Holding'in 2011 yılı hedeflerinin henüz tam olarak ortaya konulmadığını belirten Memduh Boydak, ancak hedeflerinin büyüme endeksli olduğunu kaydetti. 2011 yılı büyüme hedeflerinin yüzde 10'un altında olamayacağını ifade eden Boydak, şöyle konuştu:

    ''2011 yılı hedeflerimiz tam olarak ortaya konulmuş değil ancak üzerinde çalışılıyor. Beklentilerimiz pozitif büyüme endeskli. Henüz netleştirmiş olmamakla birlikte 2011'de de en az yüzde 10 çift haneli rakamlarda büyümeyi hedefliyoruz. 2010 yılında güzel bir yıl geçirdik. Geçen yıl KDV indiriminden sonra mobilya sektöründe durgunluk yaşanır diye düşünüyorduk ama özellikle referandumdan sonra ekonomi daha da hızlandı. Siyasi istikrardan sonra ekonomide de istikrar devam ediyor. Bu yıl Boydak Holdıng bütününde 430 milyon dolarlık ihracat olacak. 150 milyon mobilya, 120 milyon civarında kablodan var. 100 milyon civarında da tekstil ihracatımız var. Demir çelik ihracatımız da var. Toplamda 430 milyon dolarlık ihracatı toparlıyoruz.

    Bu yıl 4 milyar TL'lik bütçe yapmıştık. Ciromuz bütçe paralelinde gidiyor. Çok cüzi geride ya da ileride olabilir. Bunu son iki ayın performansı belirleyecek. Malum bayram tatilleri uzun oluyor. Bayram tatilleri Türkiye'de tüketim alışkanlığı değiştiriyor artık... Eskiden bayramlarda iyi iş yapardık. Şimdi tüketici tatil endeksli bayramlar yaşıyor. dolayısıyla tatil endeksli bayramlar bizim satışları etkiliyor. Satışları azaltıyor.''

    -ENERJİ YATIRIMLARI

    Enerji yatırımlarının da şimdilik iyi gittiğini anlatan Boydak, fırsat buldukları takdirde farklı sektörlerde de yatırım yapabileceklerini söyledi. İstikrarlı büyümeden yana olduklarını anlatan Boydak, şöyle devam etti:

    ''Enerji yatırımları iyi gidiyor. Hesabımıza kitabımıza gelen fırsatlara bakıyoruz. Öyle parası çok olan grup değiliz. İstikrarlı büyümeyi seven bir grubuz. Şu anda projesi yapılmış, inşası bitmiş ve yeni başlayacak projelerle birlikte 16 hidroelektrik santralı (HES) projesi var elimizde. Bunların işlerini tamamlamaya çalışıyoruz şu anda... Dolayısıyla bu yönde gayretlerimiz devam ediyor. Dağıtım gibi veya daha büyük megavatlı projelerle de ilgilenmiyoruz anlamına gelmez. Fırsatlara baktığımızda net olarak söyleyebiliriz HES'ler 210 megavat kurulu güçte olacak ama bu rakamları önümüzdeki fırsatlara bakarak daha da büyütme imkanımız var.''

    Boydak, İstikbal grubunda geçen yıl yüzde 22 büyüdüklerini bu yıl ise yüzde 7 büyüme ön gördüklerini kaydetti. Bellona markasının da yüzde 20 büyüdüğünü vurgulayan Boydak, ''Bellona bu yıl yüzde 8 büyüyecek. Mondi markası gelişen markamız. Bu markamızda yüzde 35 büyüme hacmini ulaştı. Boydak Holding olarak genel büyümemiz yüzde 10 civarında olacak'' dedi.

    Boydak, mobilya yatırımları konusunda na yurt dışında üretime dönük yatırım yapmayı hedeflediklerini bunun içinde Rusya, Ukrayna ve Mısır'a ilgi gösterebileceklerini sözlerine ekledi.

    (aa)




    Boydak Holding, İDO'ya talip oldu Yorumları