Çelik'ten, Memecan'a 'dansöz Kılıçdaroğlu' tepkisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-11-2010 (14:34)   Son Mesaj: 11-11-2010 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 938  

    11-11-2010

    Çelik'ten, Memecan'a 'dansöz Kılıçdaroğlu' tepkisi

    Çelik'ten, Memecan'a 'dansöz Kılıçdaroğlu' tepkisi


    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, çizdiği karikatürde 'dansöz'e benzeten Sabah gazetesi çizeri Salih Memecan'a tepki gösterdi.

    Memecan için, "Kendisi son derece sevdiğim karikatüristtir. İstanbul'a gittiğimde kapısını çaldığım, evine gittiğim insandır. Eşi de partide benim yardımcımdır" diyen Hüseyin Çelik, sözü karikatüre getirerek, "Sayın Kılıçdaroğlu'nu dansöz olarak çizdiği karikatürü asla onaylamam. O karikatürü doğru ve eleştiri sınırları içinde bulmam. Bu hoş bir şey değil. Sayın Kılıçdaroğlu için sözünde durmayan insan denebilir. Rüzgargülüne benzetebilirsiniz ama dansöze benzetmek hoş bir şey değil" şeklinde konuştu.
    Gazeteci Ömer Şahin'in Kanal A'daki 'Görüş Farkı' programına katılan Çelik, Başbakan Erdoğan'a hakaret eden karikatürlere karşı sessiz kalınmasına da tepki gösterdi.

    GAZETECİLERE BAYRAM MÜJDESİ

    Hüseyin Çelik, ayrıca, Ergenekonla ilgili yazdığı haberlerden dolayı 4 bin gazetecinin hapis tehdidiyle karşı karşıya bulunduğunu hatırlatarak, bu durumda olan gazetecilerle ilgili müjde verdi.

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le yayın öncesi görüştüğünü söyleyen Çelik, "Bir son dakika haberi vereyim. Gazetecilerin hapse girme tehdidiyle karşı karşıya olduğu uygulamalara son verecek taslak hazır. Bayramdan önce büyük ihtimalle görüşe sunulacak. Bayramdan sonra mutlaka çıkarılacak" dedi.

    "KÜRTÇE'YE 'BİLİNMEYEN DİL' DEMEK AYIPTIR"

    Hüseyin Çelik, KCK duruşmalarında Kürtçe savunma talebinin kabul edilmemesiyle ilgili olarak da değerlendirmede bulundu. Sanıkların ideolojik şov yaptığını, tavırlarının iyi niyetle bağdaşmadığını söyleyen Çelik, mahkemenin Kürtçe'ye 'bilinmeyen dil' demesini de eleştirdi.

    Hüseyin Çelik, "Milyonlarca vatandaşımızın ana dili olan bir dille ilgili olarak 'bilinmeyen dil' demek yanlıştır ve ayıptır. Mahkeme, Kürtçe savunma talebini provoke edici bulabilir, kabul etmeyebilir. Bunu anlarım. Ama Kürtçe'ye 'bilinmeyen dil' demesi kabul edilemez. Hükümetin, demokratik açılım anlayışıyla bağdaşan bir şey değildir"

    "6 OK MİADINI DOLDURDU, ATATÜRK YAŞASA CHP'YE OY VERMEZDİ"

    Diğer yandan, Atatürk'ün son döneminde kabul edilen '6 Ok'un artık miadını doldurduğunu vurgulayan Çelik, devletçiliği bu devirde sürdürmenin Atatürk'e haksızlık olduğunu kaydetti.

    Atatürk'ün yeniden yorumlanması, değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Çelik," Atatürk bugün başını kaldırsa duble yolları görse, fakir fukaranın uçaklara bindiğini görse, 154 üniversiteye ulaşıldığını görse bravo derdi.CHP, Atatürk'ten geçinen bir partidir. Atatürk, bugün yaşasaydı CHP'ye oy filan vermezdi" diye konuştu. Çelik, "Atatürk yaşasa AK Parti'ye oy verir miydi?" sorusuna ise "Onu bilemem" karşılığını verdi.




    Çelik'ten, Memecan'a 'dansöz Kılıçdaroğlu' tepkisi Yorumları