Şimşek: AK Parti'nin anlayışı tehdit   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-11-2010 (13:38)   Son Mesaj: 11-11-2010 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 607  

    11-11-2010

    Şimşek: AK Parti'nin anlayışı tehdit

    Şimşek: AK Parti'nin anlayışı tehdit


    KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, ''AK Parti'nin demokrasi anlayışı, potansiyel olmaktan çıkmış, somutlaşmış, her gün karşımıza çıkan ciddi bir tehdittir'' iddiasında bulundu.

    Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, ''her demokratik tepki karşısında AK Parti'nin gösterdiği refleksin gerçek yüzünü de ortaya çıkardığını'' savundu.
    Şimşek, KESK, İHD ve Ankara Barış İçin Kadın Girişimi'nin İstanbul ve Hakkari'den başlattığı ve birçok kadın örgütü tarafından desteklenenen yürüyüşünün yarın Ankara'da sona ereceğini söyledi. Şimşek, yürüyüşün büyük coşku ve kararlılıkla devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

    ''Yürüyüşler, başladığı andan itibaren güvenlik güçlerinin çeşitli engellemeleriyle karşılaştı. Meşru, yasal ve demokratik bir eylemde hiç olmaması gereken bahanelerle yürüyüş yaptırılmak istenmedi, barikatlar kuruldu. Her ilde aynı sorunlarla karşılaşınca merkezi bir politikanın olduğunu tahmin etmiştik. Nihayet bugün basına yansıyan bilgilere göre Emniyet Genel Müdürlüğü, güzergahta bulunan 15 ilin emniyet müdürlüklerine gönderdiği yazıyla kadınların yaptığı eylemi 'potansiyel tehlike' olarak ilan etmiş.''

    Bu yaklaşımın ''demokratik tepkilere gösterilen tahammülsüzlüğün vardığı boyutu göstermesi açısından önemli olduğunu'' ifade eden Şimşek, ''AK Parti için emekçiler, Aleviler, solcular, Kürtler, öğrenciler, kadınlar potansiyel tehdit. Oysa biliyoruz ki AK Parti'nin demokrasi anlayışı potansiyel olmaktan çıkmış, somutlaşmış, her gün karşımıza çıkan ciddi bir tehdittir'' iddiasında bulundu.

    Engelleme girişimlerini kınadıklarını belirten Şimşek, ilgilileri ve siyasi iktidarı bu yaklaşımdan vazgeçmeye davet etti.




    Şimşek: AK Parti'nin anlayışı tehdit Yorumları