Organ naklinde neye niyet neye kısmet!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-06-2010 (11:54)   Son Mesaj: 11-06-2010 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 1064  

    11-06-2010

    Organ naklinde neye niyet neye kısmet!

    Organ naklinde neye niyet neye kısmet!


    İzmir'de karaciğer hastası Sadettin Kavruk, eniştesinden yapılacak nakil, acil başka bir ameliyat nedeniyle ertelenince, beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin bağışlanan karaciğeriyle sağlığına kavuştu.

    Zeynep Hoşgörür'ün haberi

    Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan Hepatit B hastası Sadettin Kavruk'un (56), rutin kontrolleri sırasında karaciğerinde kist tespit edildi. Sağlığına kavuşması için Kavruk'a karaciğer nakli yapılmasına karar verildi.
    Nakil için gönüllü olan Kavruk'un eşi ve kız kardeşinin, fazla kiloları nedeniyle donör olmaları uygun bulunmayınca, kız kardeşinin eşi Mustafa Kaplan, gönüllü oldu.

    Dokuların uyumlu olduğunun tespiti üzerine Kavruk ve Kaplan, Doç. Dr. Murat Kılıç ve ekibi tarafından ameliyat edilmek üzere Kent Hastanesi'ne yattı. Hazırlıkları tamamlanan Kavruk ve Kaplan, ameliyat önlüklerini giyip ameliyathaneye alınacakları sırada, Doç. Dr. Kılıç'ın, hayati tehlikesi bulunan bir bebeğin ameliyatına girmesi gerekti. Bu nedenle, Kavruk ve Kaplan'ın ameliyatlarının bir sonraki güne ertelendiği açıkladı.

    Ertesi gün ameliyat hazırlıklarının tamamlandığı sırada, beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin karaciğerinin Kavruk'a uygun olduğu bilgisi geldi. Nakil yeniden ertelenerek yapılan testler sonucu, Sadettin Kavruk'a, bu kişiden alınacak karaciğerin nakline karar verildi.

    Kavruk, Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper ve Op. Dr. Cahit Yılmaz'dan oluşan Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Ekibince gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

    ''HEM ŞAŞIRDIK, HEM SEVİNDİK''

    İki kez ameliyat masasından dönen bağışçı Kaplan, durumunu sormak için telefonla aradığı eniştesinin, ''Ciğer lazım'' demesi üzerine, ''Ben veririm'' yanıtı verdiğini belirtti.

    Yengesi ve eşinin nakle uygun bulunmaması nedeniyle şakanın gerçeğe dönüştüğünü anlatan Kaplan, ''Seve seve hastaneye yattım. Pazarcılıkla uğraştığım için işimi uzun süre engelleyecekti ama yine de gönüllü oldum. İki kez engel çıktı. 'Demek ki nasip değilmiş' dedik. Bize de böyle ilginç bir hikayeyi anlatmak düştü'' dedi.

    Eniştesinin karaciğerini beklerken, organ bağışıyla hayata tutunan Kavruk ise yaşanan gelişmeler üzerine şaşkınlık ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını söyledi.

    Kaplan'ın fedakarlığının kendisini mutlu ettiğini vurgulayan Kavruk, şöyle konuştu:

    ''Eniştemin seve seve karaciğerinden vermek istemesine seviniyordum ama bir yandan da benim yüzümden bıçak altına yatacak olmasından endişeliydim. İşlerine bir süre mani olacaktı. Birden böyle bir haber gelince ne kadar sevindim anlatamam. Ben de daha hasta olmadığım zamanlar, bundan 20 yıl önce tüm organlarımı bağışlamıştım. Bir gün hepimizin başına böyle bir şey gelebileceğini diye düşünmek lazım. Allah organ bağışı yapanlardan razı olsun. Ne kadar mutluyum anlatamam.''




    Organ naklinde neye niyet neye kısmet! Yorumları