Et kombine tesislerinde amonyak paniği   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-04-2010 (23:54)   Son Mesaj: 11-04-2010 (23:54)    Cevap: 0    Gösterim: 650  

    11-04-2010

    Et kombine tesislerinde amonyak paniği

    Et kombine tesislerinde amonyak paniği


    Bursa'da bir et kombinesinin soğuk hava deposunda amonyak bidonunun devrilmesi sonucu içeriden geçen aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

    Amonyaktan etkilenen 11 kişinin kaldırıldığı Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nin acil servisi yeni hastalara kapatıldı.
    Edinilen bilgiye göre, merkez Gürsu İlçesi Yenidoğan Mahallesi'ndeki Et Balık Et ve Canlı Hayvan Borsası'nın et kombinasındaki 30 kiloluk amonyak bidonu, devrildi. Et kombinesinin çalışanları olaya hemen müdahale ederken çevreden geçen 11 kişi amonyak kokusundan etkilendi. Olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis Ambulansı gönderildi. Jandarma ve Sivil Savunma Müdürlüğüne bağlı birimler de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

    Bidonun devrilmesiyle birlikte işçilerin amonyak etkisini kaybetmesi için su döktüğü bunun da rüzgarla beraber amonyağın çevreye yayılmasında etkili olduğu iddia edildi. Amonyaktan etkilenen Bilal Ö. (19), Yusuf Ö. (50), Okan Y. (21), Umut K. (11), Münire K. (39), Mehmet Ş. (19), Bekir H. (32), Muhammet E. Y. (13), Safiye Y. (31), Müzeyyen Y. (29) ve Gökhan C. (16) ambulanslarla Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Sivil Savunma ekipleri de kısa sürede olay yerine gelerek güvenlik şeridi çekti ve kimseyi olay yerine yaklaştırmadı. 30 kiloluk amonyak bidonu etkisiz hale getirildi.

    Tesis işletmecisi Yüksel Çolak, "Bidon devrildi, işçilerimiz hemen müdahale etti; ama o sırada çevreye yayılan amonyak kokusu sebebiyle yoldan geçenler etkilenmiş. Çevre komşularımız da doğalgaz patlaması zannetmiş. Enteresan bir şekilde işyerinde kimse etkilenmedi. Çevredeki vatandaşlar zehirlenmişler. Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz." dedi.

    Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ ise 11 kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığını, gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Başhekim Karadağ, "Genel önlemleri almak zorundayız. Acil servise yeni vaka kabul etmiyoruz. Hastalarımızın durumu iyi. Gerekli önlemleri alıyoruz" diye konuştu.

    Amonyaktan etkilenen çocukların ailelerinin de hastane önünde endişeli bekleyişleri sürüyor. Çocuğunun zehirlendiğini söyleyen bir anne, "İşten geliyormuş oğlum, amonyaktan etkilenmiş, hastaneye getirmişler" dedi. Kızıyla beraber evine gittiğini söyleyen bir baba ise "Aynı arabada olmamıza rağmen kızım etkilendi, bana birşey olmadı" diye konuştu.




    Et kombine tesislerinde amonyak paniği Yorumları