Köylülere gebe koyun dağıtıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-04-2010 (20:19)   Son Mesaj: 11-04-2010 (20:19)    Cevap: 0    Gösterim: 591  

    11-04-2010

    Köylülere gebe koyun dağıtıldı

    Köylülere gebe koyun dağıtıldı


    Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesine bağlı Hıdırşeyh Köyü'nde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine Tarım Bakanlığı tarafından 50 aileye 2 bin 500 gebe koyun ve 100 adet koç dağıtımı yapıldı.

    Ayrıca köyde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin hizmet binası törenle açıldı.

    Milletvekili Turan Kıratlı, tarım alanında Kırıkkale'ye 285 milyon lira hibe desteği sağlandığını açıkladı. Devlettin iyi örgütlenen ve nüfusu kalabalık olan kooperatiflere öncelik verdiğini belirten Kıratlı, "Desteklerimizi her ilçemize ve köyümüze aynı oranda yapmayı planlıyoruz. Çiftçimiz için çalışmalar yaparak, çiftçilerimizin sorunlarını çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.
    Köylü milletin efendisidir diyen Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev de, bu doğrultuda çiftçilere her alanda yardımlarının olacağını belirtti.

    Hıdırşeyh Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruluşunu gerçekleştirerek, küçükbaş hayvan yetiştirmeye karar verdiklerini dile getiren Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız ise, proje kapsamında 50 aileye 50 baş damızlık koyun ve 100 adet koç ile koyun verildi. Üreticilerimiz koyunlarının bedelini 7 yıllık süre içerisinde taksitlerle Bakanlığımıza geri ödeyebileceklerdir. Koyunculuk genelde meraya dayalı bir üretim yöntemi olduğundan üretim maliyeti düşük ve üretilmesi kolay bir hayvancılık üretim sektörüdür." bilgilerini verdi.




    Köylülere gebe koyun dağıtıldı Yorumları