Atilla Kart: Yeni kurultay şart   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-04-2010 (00:37)   Son Mesaj: 11-04-2010 (00:37)    Cevap: 0    Gösterim: 832  

    11-04-2010

    Atilla Kart: Yeni kurultay şart

    Atilla Kart: Yeni kurultay şart


    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, sakatlanan kurultay iradesini ancak yeni bir kurultayın giderebileceğini söyledi.

    Cihan muhabirine konuşan Kart, eski MYK'nın zaten yok hükmünde olduğunu, çünkü yasal dayanağı bulunmadığını belirtti. Artık MYK'yı tayin etmenin doğrudan genel başkan yetkisinde olduğunu dile getiren Kart, genel başkanın kimseye danışma, kimsenin onayını alma sorumluluğu olmadığını ifade etti. Şuan Kılıçdaroğlu'nun görevlendirdiği MYK'nın görev başında olduğunu vurgulayan Kart, hukuki açıdan bunun tartışılacak bir yönü bulunmadığını söyledi.
    CHP'li Önder Sav'ın beyanlarını ise "kişisel refleksi ve duygusal bir tavır" olarak değerlendiren Kart, bundan sonra Sav'dan Ankara milletvekili olarak parti disiplini, parti sorumluluğu ve kültürü içinde çalışmasını beklediğini kaydetti. Parti meclisinin yenilenmesi açısından kurultayın olabileceğini dile getiren Kart, sakatlanan kurultay iradesini ancak yeni bir kurultayın giderebileceğini söyledi. Kart, seçimli bir kurultaya da genel başkanın karar verebileceğini, yetkinin ondan olduğunu ifade etti.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı yeni yönetim ise ilk toplantısını yaptı. Toplantıda yapılacak genel seçimlere yönelik çalışmaların ele alındığı öğrenildi. İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun lider olduğunu söyledi. Yaşananlardan dolayı olayı kişileştirmek, özel olarak bazı isimleri söylemenin doğru olmadığını dile getiren Güneş, Kılıçdaroğlu'nun kendi çalışmak istediği isimleri getirdiğini belirterek yollarına devam edeceklerini ifade etti. Güneş, Türkiye'nin sosyal demokratlığa, yenilenmeye ihtiyacı bulunduğunu belirtti.

    Tanıtım, Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsa Gök ise halkı iktidara taşımak için değişim yapıldığını belirtti. Halk kelimesinin şiarları olduğunu vurgulayan Gök, CHP'nin halkın partisi olduğunu, seçim çalışmalarını başlattıklarını ifade etti. Gök, şöyle devam etti: "Görüyoruz ki ne yazık ki bazı arkadaşlarımızın seçimden, halkın iktidarından, halkın sorunlarına çözüm bulmak zorunda olan CHP'nin halk iktidarını sağlama görevinden daha farklı arzuları var. Bizim için uzun yıllardır doldurulan koltukların devamı diye bir ilkemiz yok bizim. Bizim ilkemiz, hiçbirimiz koltuklara yapışmadık, yapışmayacağız."

    Örgütlenme ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'de bir iç çekişme olmadığını söyledi. Gündemlerinde bir tek iktidar olduğunu dile getiren Tekin, parti içi tartışmanın bulunmadığını savundu. "Burada bütün il başkanlarıma, örgütlerime saygılarımı, sevgilerimi sunmak istiyorum. Bu süreci en iyi anlayacak arkadaşlarımızdır." diyen Tekin, "Halkın bizden beklentisi ivedilikle iktidar olmamızdır. Önümüzdeki süreçte de CHP'yi toplumun her kesimine ulaştıracak bir mekanizma içine gireceğiz. CHP hukukun üstünlüğüne inanan bir siyasi parti. CHP'de bir kurultay tartışması söz konusu değildir. Gündemimizde bir tek iktidar olmak vardır. Parti içi tartışma yoktur." şeklinde konuştu.

    Kılıçdaroğlu'nun "Yeni CHP" söylemini de değerlendiren Tekin, "Yeni CHP derken sayın genel başkan açık ve net söylemiştir. CHP'yi halka açacağız." ifadelerini kullandı.




    Atilla Kart: Yeni kurultay şart Yorumları