Eski CHP Sakarya İl Başkanına çete suçlaması   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-02-2010 (18:54)   Son Mesaj: 04-27-2011 (11:33)    Cevap: 1    Gösterim: 1420  

    11-02-2010

    Eski CHP Sakarya İl Başkanına çete suçlaması

    Eski CHP Sakarya İl Başkanına çete suçlaması


    İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, 6 ilde yapılan operasyona ilişkin yürüttüğü soruşturma sonucu, 17'si tutuklu 55 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

    Sakarya Emniyet Müdürlüğünce İstanbul, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Siirt ve Şanlıurfa'da suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan eski CHP Sakarya İl Başkanı Vahit Serbes'in oğlu Serhat Serbes'in de aralarında bulunduğu 17'si tutuklu 55 kişi hakkında ''suç örgütü kurma'', ''örgüte üye olma'', ''nitelikli yağma'' ve ''tefecilik'' gibi suçlardan 1 ile 330 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle iddianame hazırlandı.
    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından hazırlanan ve 26 kişinin ''müşteki'' olarak yer aldığı 213 sayfalık iddianamede, suç örgütü elebaşı olarak bilinen Şenol Acar ile Selami Balkaya'nın güç birliği yaparak Sakarya, Kocaeli, İstanbul ve çevre illerde haksız çıkar elde etmek amacıyla örgüt kurdukları, bazı kişilerin birbirlerinden olan yüklü miktarlardaki alacak verecek meselelerine müdahil olarak buradan haksız menfaat temin ettikleri, yapılan tüm bu uygulamaları emirlerinde bulundurdukları silahlı adamlarına yaptırdıkları, eylemlerinde taraflara baskı ve şiddet uygulayarak sindirme politikası uyguladıkları ve çevreye korku saldıkları yönünde bilgiler elde edildiği belirtildi.

    Elde edilen bilgiler doğrultusunda şüphelilerle ilgili iletişimin tespitine yönelik çalışmalar yapıldığı ifade edilen iddianamede, çalışmalar sonucunda örgüt yapısını oluşturan tüm şahısların birbirleriyle bağlantılı oldukları, birlikte hareket ettikleri, ayrı adreslerde bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptıkları ve yapılacak işleri istişare ettiklerinin tespit edildiği bildirildi.

    Suç örgütünün oluşumu, genel yapısı ve şüphelilerin eylemlerdeki konumlarının belirtildiği, örgüt elebaşlarından olan Şenol Acar'ın soruşturma sırasında öldüğü belirtilen iddianamede, şüphelilerden Selami Balkaya ve Fahri Akdeniz'in örgüt elebaşları, Yaşar Necmi Dardağan'ın örgüt yöneticisi olduğu, Metin Velioğlu'nun örgüte kamu desteği sağladığı kaydedildi.

    İddianamede, 15 Nisan 2009'da Sakarya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne telefonla bir ihbar geldiği, ismini açıklamak istemeyen kişi tarafından yapılan ihbarda, ''Sakarya'da kuyumculuk yapan ve aynı zamanda CHP İl Başkanı olan Vahit Serbes'in oğlu Serhat Serbes ile birlikte akla gelebilecek her türlü pis işlerle uğraştıkları ve Serhat Serbes'in babasının gücünün arkasına sığınarak yapmadığı gayrimeşru iş kalmadığı''nın anlatıldığı ifade edildi.

    Söz konusu ihbara göre, ''Serhat Serbes'in işletmekte olduğu iş yerlerinde faturasız mal giriş ve çıkışı yaptığı, bunların yerine sağdan soldan yüklü miktarlarda faturalar alarak işletmelerinde gider gösterdiği, vergi kaçırdığı, uyuşturucu madde kullandığı, birçok vatandaşa verdiği borç paralara karşılık açık senetler aldığı, sonra bu senetleri istediği miktarlarda doldurup vatandaşlardan tahsil ederek şahısları mağdur ettiği, organize suç örgütleriyle iş birliği yaptığı, örgüte mekan temin ettiği ve uyuşturucu alemleri yaptırdığı'' belirtilen iddianamede, CHP İl Başkanı olan Vahit Serbes'in de CHP Genel Merkezi tarafından seçim harcamaları amacıyla gönderilen 150 bin lirayı zimmetine geçirip kendi menfaatleri doğrultusunda kullandığı ve karşılığında farklı yerlerden fatura temin ederek harcama gösterdiklerinin iddia edildiği bildirildi.

    İddianamede, ihbarcının ayrıca, Vahit ve oğlu Serhat Serbes hakkında detaylı araştırma yapıldığı ve iş yerlerinde vergi akışının incelendiğini belirterek, baba ve oğulun vergi kaçakçılığı yaptıkları, partinin imkanlarını kendi menfaatlerine kullandıkları ve zenginliklerinin yasal yollardan gelmediğinin ortaya çıkacağını beyan ettiği de kaydedildi.

    Örgütün hiyerarşik yapısı, örgüt elebaşının birlikte hareket etmesi, örgüt elemanlarının liderlere karşı davranış ve tutumları, örgütün silahlı varlığı, örgüt içinde kullanılan şifreli kelimeler başlıklarıyla değinilen konular ve bu konularla ilgili iletişim tespit tutanaklarına da yer verilen iddianamede, örgütün ve şüphelilerin karıştıkları müştekilere yönelik yağma, tefecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal, şantaj ve hürriyetten yoksun bırakma gibi toplam 23 eylem ile bu eylemlere ilişkin iletişim tespit tutanakları, müşteki ve şüpheli ifadeleri ve şüphelilerin hesap hareketlerine ilişkin Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'nun yaptığı inceleme raporları da belirtildi.

    İddianamede, örgüt elebaşı oldukları iddia edilen Yaşar Necmi Dardağan ve Selami Balkaya'nın ''suç örgütü kurma'' suçundan 3 ile 9, 13 kez ''nitelikli yağma'' suçundan 130 ile 195, 2 kez ''nitelikli yağmaya teşebbüs etme'' suçundan 10 ile 15, ''şantaj'' suçundan 1 ile 3, ''özel hayatın gizliliğini ihlal'' suçundan 1 yıl, 2 kez ''iş ve çalışma hürriyetini ihlal'' suçundan 1 ile 6, ''kamu kurumlarında faaliyet yürütenlere engel olma'' suçundan 1 ile 3, 2 kez ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' suçundan 8 ile 28, ''tehdit'' suçundan 2 ile 5, 7 kez ''6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet'' suçundan 7 ile 21, 2 kez ''tefecilik'' suçundan 4 ile 10 ve ''resmi belgede sahtecilik'' suçundan da 2 ile 5 olmak üzere toplam 170 ile 300 yıl arasında, yine örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen Fahri Akdeniz'in de bu suçlarla beraber 2 kez ''nitelikli yağma'' suçunu işlediği gerekçesiyle toplam 190 ile 330 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması istendi.

    Zanlılardan eski CHP Sakarya İl Başkanı Vahit Serbes'in oğlu Serhat Serbes'in ''suç örgütü üyesi olma'' suçundan 1,5 ile 4,5 yıl arasında ve ''iş ve çalışma hürriyetini ihlal etme'' suçundan 6 ay ile 3 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamede, diğer 51 zanlının da benzer suçlardan 1 ile 82,5 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması istendi.




    Eski CHP Sakarya İl Başkanına çete suçlaması Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  04-27-2011, 11:33

    --->: Eski CHP Sakarya İl Başkanına çete suçlaması


    Sayın Yayın Yönetmeni
    Bir süre önce adımın karıştığı mahkemeye intikal eden bazı haberler nedeniyle internet sitenizde hakkımda yayınlanan haber ve fotoğraflar beni maddi ve manevi olarak mağdur etmiş bulunmaktadır.
    Ticari hayatta bir çok şirketimle saygın bir işadamı olarak yer edilmiş iken, yapılan yayınlardan dolayı gerek ticari hayatım, gerek sosyal hayatım ve gerekse özel hayatım ciddi şekilde olumsuz yönde etkilenmiştir.
    http:// Muhakeme.net Forumu adlı sitenizde bulunan ;
    serhat serbes iddianame-Eski CHP Sakarya İl Başkanına çete suçlaması- Muhakeme
    adlı linklerde bulunan konular bana bir cevap hakkı tanımadan, olayın doğruluğu irdelenmeksizin yayınlanmış olup, söz konusu haberler toplum içerisinde ticari itibarımı zedelemekte, şahsıma maddi ve manevi zararlar vermektedir. Mevcut internet sitenizde çeşitli arama motorları (google,bing v.s) ile bulunabilen bu haberler nedeniyle mütemadiyen açıklama yapmak zorunda kalıyorum.
    Yapılan yanlış yayınlar kişilik haklarıma ağır saldırı mahiyetinde olup, söz konusu yayınlar psikolojimi olumsuz şekilde etkilemek suretiyle tarafımı manevi zararlara uğrattığı gibi, ailem ve yakınlarım da bu haberlerden ötürü son derece üzülmekte ve rencide olmaktadırlar.
    Aleyhimdeki yayınlarla ilgili hiçbir yargı kararı bulunmamaktadır. Üzerime atılı bir kısım suçlamalar ise takipsizlikle sonuçlanmıştır. Buna göre; gerçeği yansıtmayan, kişilik haklarıma tecavüz mahiyetindeki söz konusu yayınları kişilik haklarım ve ticari hayatımında dikkate alınarak internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar dolayısıyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun 9. maddesi gereğince bu haberlerin ticari hayatımın dikkate alınarak yayınlarınızdan çıkartılmasını rica ediyorum.
    Saygılarımla Serhat SERBES
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci