Atlar teskere bırakıyor!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-01-2010 (10:57)   Son Mesaj: 11-01-2010 (10:57)    Cevap: 0    Gösterim: 863  

    11-01-2010

    Atlar teskere bırakıyor!

    Atlar teskere bırakıyor!


    Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, 2004 yılından beri Kara Kuvvetleri Komutanlığı ahırlarında barındırılan 5 adet konkur atını, atların bakım, yem ve ilaç giderleri karşılığında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na veriyor.

    Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Turgay Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon tarafından GSGM'ye satın aldırılan ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile yapılan protokolle de 2004 yılında geçici olarak komutanlığa tasis edilen atların, komutanlığa verilmesi konusunda gerekli işlemlerin GSGM tarafından başlatıldığını Söyledi.
    Çetinkaya, konu hakkında Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül imzasıyla, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderilen yazıda, olimpiyatlara hazırlanan modern pentatlon milli takımının kullanması amacıyla, karşılıklı yapılacak anlaşma dahilinde atların federasyona iadesinin istendiğini, ancak protokolde yer almasına rağmen şimdiye kadar hiç ödenmeyen, atlar için yapılan bakım, yem ve ilaç masraflarının ödenmesi halinde iade edilebileceğinin bildirildiğini belirterek, dilekçenin içeriğini şöyle açıkladı:

    ''Söz konusu 5 konkur atının bakımı ve muhafazasının yapılması, Modern Pentatlon Federasyonu'nca mümkün olmadığı gibi, çalışabileceği herhangi bir maneji de bulunmamaktadır. Ayrıca atların kulüplere tahsisi halinde, mevcut şart ve koşullara uyum sağlayabilecekleri konusunda çok önemli tereddütlerimiz bulunmaktadır.

    Bu nedenle, atların şimdiye kadar yapılan bakım, barınma, ve yem giderleri karşılığında komutanlığınıza verilmesi, bunun karşılığında sağlanacak anlaşmayla milli takım sporcularımızın sayısal ve haftalık çalışma saatleri dahilinde tesislerinizden yararlandırılması düşünülmektedir.''




    Atlar teskere bırakıyor! Yorumları