AK Parti'de en çok neyi beğeniyorlar?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-25-2010 (02:38)   Son Mesaj: 10-25-2010 (02:38)    Cevap: 0    Gösterim: 831  

    10-25-2010

    AK Parti'de en çok neyi beğeniyorlar?

    AK Parti'de en çok neyi beğeniyorlar?


    Vatandaşın AK Parti'de en fazla dış politikayı beğendiği, demokratikleşme, çetelerle ve askeri dikta çabaları ile mücadele gibi konularda partiyi başarılı bulduğu belirtildi.

    AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, "Bizim son 3,5 yılda, demokratikleşme, insan haklarına saygı, çetelerle mücadele, askeri dikta çabaları ile mücadele konularında yaptıklarımıza seçmen olumlu bakıyor. Bu, bizim için çok önemli bir yol açıklığı, göz aydınlığıdır." dedi.
    TÜRKİYE ÇAĞ ATLIYOR

    AK Parti Aliağa İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan Kalkan, AK Parti'nin iktidarının Türkiye'nin birçok sorununu çözüme kavuşturduğunu, Türkiye'nin çağ atlamakta olduğunu belirtti. Kalkan, artık bir Tük vatandaşının yurt dışına çıktığı zaman gurur duyduğu bir ortamı yaşadıklarını dile getirdi.

    Kalkan, "Yurt dışına çıktığım zaman Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu taşıyor olmaktan gurur duyuyorum. Eskiden bunun sıkıntısını çok yaşamıştım. Türkiye gün geçtikçe demokratikleşiyor. Türkiye'nin adı, insan hakları ihlalleri ile daha az anılır hale geldi." diye konuştu.

    AK Parti'nin, geçen hafta yaptığı Kızılcahamam toplantısına da değinen Kalkan, bu toplantıda yapılan referandum sonuçları ve seçmen davranışlarına yönelik araştırmaların sonuçlarının değerlendirildiği ve çok çarpıcı sonuçların ortaya çıktığını kaydetti. Kalkan, şöyle konuştu: "45 ilde 69 bin 300 denek üzerinde bir kamuoyu araştırması yapıldı. Çok çarpıcı bir sonuç ortaya çıktı. Seçmen davranışlarının değiştiği bu araştırmada görüldü. Eskiden yoksulluk, yolsuzluk ekseninde davranışını belirleyen seçmen, şimdi dış politikadaki başarıyı dikkate alıyor. Evet diyenlerin yüzde 82'si Sayın Başbakanımızın dış politikada çok başarılı olduğunu ifade ediyor.

    "ARTIK ASKERİ DARBELERE, HUKUK DIŞI GİRİŞİMLERE PİRİM VERİLMİYOR"

    AK Parti iktidarı artık askeri darbelere, hukuk dışı girişimlere pirim vermiyor, dik duruyor. Bu da seçmenin davranışında 2. önemli etken. 3. maddede de demokratikleşme çalışmaları geliyor. Yani ilk 6 maddede ekonomi ilk defa 4. sıraya gerilemiş durumda. Bizim son 3,5 yılda, demokratikleşme, insan haklarına saygı, çetelerle mücadele, askeri dikta çabaları ile mücadele konularında yapılanlara seçmen olumlu bakıyor. Bu, bizim için çok önemli bir yol açıklığı, göz aydınlığıdır."

    İzmir'deki referandum sonuçlarını AK Parti açısından değerlendiren Kalkan, "Buradan hareketle İzmir'de de doğru bir tahlil yapabiliriz. Doğru bir yol haritası çizebiliriz. Ben İzmir'deki sonuçları başarılı buluyorum. Bizim İzmir'de yüzde 29 olan oy oranımız, hepsi tabi ki bizim olmasa da 37'lere çıktı. Bunun bir başarı olduğunu düşünüyorum. İstişare yapılırsa, dayanışma olursa, birbirimize karşı sevgimiz olursa İzmir'i kazanmamamız için hiçbir neden yok." diye konuştu.

    KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

    Kalkan, İzmir'e yapılması planlanan Katip Çelebi Üniversitesi'nin de İzmir'in kuzey aksına yapılmasının doğru bir politika olacağını söyledi.

    Kuzey ilçelerinin her birine bu üniversiteden ilgili bölümlerin dağıtılabileceğini ifade eden Kalkan, "Katip Çelebi Üniversitesi'ne 250 profesör kadrosu verdik. Üniversite için 2 bin 500 öğretim üyesi kadrosu belirlendi. Doğru politikanın bu üniversitenin İzmir'in Kuzey aksına yapmak olacağı kanaatindeyim. Öğrenci ve öğretim üyesi potansiyeli, bölgenin kalkınması adına çok önemli bir ivme kazandırır." şeklinde konuştu.

    Toplantıda konuşan AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş da AK Parti'nin referandumda Aliağa'da aldığı oyların kendisini memnun ettiğini belirtti. Ulaş, şöyle devam etti: "2009 yerel seçimlerinde yüzde 35.2 oy almıştık. Referandumda bize destek veren partilerin de oy oranları düşünüldüğünde merkezde bu rakamın yüzde 37.2'ye çıkmış olması bir başarıdır. Aliağa'da 2009'da İl Genel Meclis oylarımız yüzde 33'tü. Şimdi referandumda yüzde 39.2'yi yakaladık. 2 puanlık merkezde, 6 puanlık geneldeki artış önemli."

    Ulaş, AK Parti Aliağa İlçe Teşkilatı olarak, bölgenin önemli sorunlarını çözdüklerini ve projelerin hayata geçirilmesine de ön ayak olduklarını kaydederek, "Yağmurlarda yıkılan Karaköy'ün ulaşımını sağlayan köprünün tekrar yapımı için 700 bin lira ödenek çıkarttık. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Güzelhisar Mansap Ovaları Projesi de hayata geçiriliyor. Bunun temeli de Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından geçtiğimiz günlerde atıldı." diye ifade etti.

    Yenişakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz ise İzmir'e yapılması planlanan Katip Çelebi Üniversitesi için yer verebileceklerini belirterek, bu üniversiteyi Yenişakran'da görmek istediklerini dile getirdi.

    Toplantıya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hami Karacan, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, Aliağa Eski Belediye Başkanı Tansu Kaya, AK Parti İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Muhammet Yılmaz ve çok sayıda partili katıldı.

    CİHAN




    AK Parti'de en çok neyi beğeniyorlar? Yorumları