Cübbeli Hoca ile Mahmut Hoca aynı toplantıda   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-24-2010 (00:58)   Son Mesaj: 10-24-2010 (00:58)    Cevap: 0    Gösterim: 1279  

    10-24-2010

    Cübbeli Hoca ile Mahmut Hoca aynı toplantıda

    Cübbeli Hoca ile Mahmut Hoca aynı toplantıda


    Cübbeli Ahmet Hoca'nın provokasyon yapacağı iddialarıyla dikkatleri üzerine çeken "Alimler toplantısı" başladı. İddialar üzerine Sinan Erdem Salonu'ndaki ödül töreni başka salona alındı.

    HABERİN FOTO GALERİSİNE BU LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ
    42 ülkeden yaklaşık 300 İslam âliminin katılımıyla düzenlenen "Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu" adlı toplantı WOW otelde başladı.

    Marifet Derneği ve Hindastan AL MAHAD-UL-AALi AL-iSLAMi Üniversitesi tarafından düzenlenen sempozyuma "Mahmut Hoca" olarak bilinen Mahmut UstaOsmanoğlu ve kamuoyunda Cüppeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de katıldı.

    Sempozyuma sağlık sorunları sebebiyle katılamayan ünlü İslam Âlimi Yusuf Kardavi"nin daha önce kameraya çekilen konuşması sinevizyon sunumuyla verildi. Kardavi konuşmasında İslam dünyasına birlik çağrısında bulundu. Hıristiyan ve Yahudilerin Müslümanlara karşı dört koldan mücadele ettiklerini, Müslümanların bu saldırılara karşı koyması için mutlaka birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

    İslam dünyasının bugün mağlup durumuna düştüğünü belirten Kardavi, konuşmasında şunları söyledi:

    "Bir avuç Yahudi bizi istediği hale getiriyor. Yahudiler, kanlarımızı akıtıyor, topraklarımızı işgal ediyor. Filistin toprakları kan ağlıyor, Mescid-i Aksa işgal altında. Filistin meselesi bütün Müslüman toplumların meselesidir. Kanayan yaralar hepimizindir.

    Müslüman toplumların askeri, siyasi, iktisadi, kültürel ve dini olmak üzere her alanda mücadele etmesi gerekiyor. Çünkü bütün bu alanlarda düşmanlarımız bize saldırıyor. Türlü türlü planlar kuruyorlar ve bunları hayata geçiriyorlar. Bu noktada uyanık olmamız lazım.

    Dünyada 1 milyar 600 milyon Müslüman var. Her dört insandan biri Müslüman. Bu çok önemli bir rakam. Bu gücümüzü harekete geçirmemiz lazım. Bunun için ihtiyacımız olan en önemli husus birleşmektir. Burada âlimlere düşen çok şey var. Size tavsiyem mensup olduğunuz toplumları sürekli uyarın."

    Dr. Faruk Hamade, Şeyh Halid Seyfullah Rahmani ve Dr. Yahya Abdurrahim da konuşmalarında İslam toplumlarına birleşme ve birlikte hareket etme çağrısında bulundular. Sempozyumun ilk gün tebliğleri sona erdi.

    Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki tören iptal

    Sempozyum yarın sabah saat 09.00"de yeniden başlayacak. Akşam saat 19.00"da ise WOW otelde Hindistan Hyderabad Al Mahad Ul Aaali Al-İslami Üniversitesi tarafından Mahmut Usta Osmanoğlu"na İslam"a Üstün Hizmet Ödülü takdim edilecektir.

    Bilindiği gibi daha önce ödül töreni Sinan Erdem Kapalı Spor Salonunda yapılacaktı. Ancak bazı teknik sorunlardan dolayı burada yapılacak ödül töreni iptal edildi.

    Cafesiyaset




    Cübbeli Hoca ile Mahmut Hoca aynı toplantıda Yorumları