'TRT kadrolaştı' diyenler mahkum oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-21-2010 (19:16)   Son Mesaj: 10-21-2010 (19:16)    Cevap: 0    Gösterim: 659  

    10-21-2010

    'TRT kadrolaştı' diyenler mahkum oldu

    'TRT kadrolaştı' diyenler mahkum oldu


    TRT, Odatv adlı internet sitesi yetkilileri Soner Yalçın ve Barış Terkoğlu ile Haber-Sen aleyhine açtığı davayı kazandı. Mahkum olan isimler "TRT tarikatların ve cemaatlerin eline geçti" iddialı haberler yapmıştı..

    TRT'den yapılan açıklamaya göre; Odatv isimli internet sitesinde Haber-Sen'e dayandırılarak yayınlanan "TRT tarikatların ve cemaatlerin eline geçti" başlıklı yazıdan dolayı dava açan TRT, Odatv internet sitesi yöneticileri ile Haber-Sen Sendikasını tazminata mahkum ettirdi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:
    ''Mahkeme kararı ile basının haber verme fonksiyonunu yerine getirirken kullanacağı hakların sınırının gerçeklik, kamu yararı ve toplumsal ilgi, güncellik konu ile düşünsel bağlılık kuralları ile belirlendiği, bu kurallardan birisine aykırı davranılmış ise hukuka uygunluktan söz edilemeyeceği belirtildi. Haberin içeriği ile uygun düşmeyen tahrik edici, yalın bir okuyucu ya da toplumsal husumet ve kuşku oluşturacak dil ve ifade kullanılacak olursa kişisel varlığa ağır saldırı, ağır kusur ve hukuka aykırılık unsurlarının teşekkül edeceği, "TRT tarikatların ve cemaatlerin eline geçti" başlıklı yazıda kullanılan söz ve ifadeler ile ortaya atılan iddiaların eleştiri sınırını aştığı, yazıda öz ile biçim arasındaki dengenin aşıldığı, amacı aşan, konu ile ifade arasında düşünsel bağ bulunmayan davaya konu haberin hukuka uygun olmadığı hüküm altına alındı.

    Mahkeme, TRT'yi haklı gördüğü kararında; "kişisel varlığa ağır saldırı, ağır kusur ve hukuka aykırılık" gerekçesiyle yazıyı yayınlayan internet sitesiyle habere kaynak gösterilen Haber-Sen sendikasını tazminat ödemeye mahkum etti. TRT kurumu, TRT'nin tüzel kişiliğine ve TRT yöneticilerine yönelik saldırı ve iftira niteliğindeki bu haberi yayınlayan internet sitesi ya da Haber-Sen isimli sendikadan tazminatı yasal faizleriyle birlikte tahsil edecek. Yine sendika ve internet sitesi, tazminatın dışında TRT'ye avukat ücreti, harç bedeli ve çeşitli yargılama giderlerini de ödeyecekler.''




    'TRT kadrolaştı' diyenler mahkum oldu Yorumları