Dünya Harbiye Oyunları Ankara'da   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-18-2010 (18:54)   Son Mesaj: 10-18-2010 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 645  

    10-18-2010

    Dünya Harbiye Oyunları Ankara'da

    Dünya Harbiye Oyunları Ankara'da


    Uluslararası Askeri Spor Konseyi (CISM) 1. Dünya Harbiye Oyunları, Kara Harp Okulu'nun ev sahipliğinde Ankara'da başladı.

    Kara Harp Okulu'nda düzenlenen açılış töreninde, oyunlara katılan ülkeler CISM Marşı eşliğinde tören alanındaki yerlerini aldılar. İstiklal Marşı'nın ardından Kara Harp Okulu Komutanı ve organizasyonun onursal başkanı Tümgeneral Ferit Güler, açılış konuşmasını yaptı.
    Tümgeneral Güler, bu yıl ilki düzenlenen oyunlara ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük onur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi. Oyunlara 27 ülkeden, toplam 570 sporcunun katıldığını belirten Tümgeneral Güler, şunları kaydetti:

    ''Spor, insanlar arasındaki dostluk, sevgi, saygı ve hoşgörünün oluşturulmasında en önemli araçlardan biridir. Geleceğin komuta kademelerinde yer alacak sizlerin, yarışmalar boyunca sportmenliğin ve centilmenliğin en ileri boyutlarını sergileyeceğinizden eminim. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum. Ülkemize ve okulumuza hoş geldiniz.''

    Oyunlara katılan takımların geçişinin ardından tören, Kara Harp Okulu öğrencilerinden oluşan Zeybek ekibinin gösterisiyle sona erdi.

    23 Ekim'e kadar devam edecek oyunlarda, 27 ülkeden 570 sporcu, atış, atletizm, koşarak hedef vurma, voleybol engelli yüzme ve engelli koşu branşlarında mücadele edecek. Oyunlar süresince katılımcılar Kara Harp Okulu'nda misafir edilecek.




    Dünya Harbiye Oyunları Ankara'da Yorumları